Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
1.1k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Aklima takilan 2 soru var. 1.) is bulma imkanlari nasil acikta kalma sansimiz var mi ve okudugumuz okulun adi cok onemli mi yani istanbul üniversitesinde okumakla karadeniz üniversitesinde okumanin ne farki var is bulma yonunden etkiliyor mu? 2.) denizde 4 5 ay calistiktan sonra karada en fazla kac ay kalabiliyoruz ve karada kaldigimiz surece calistigimiz firma tarafindan maaş aliyor muyuz. tesekkur ederim

1 cevap

+1 oy
Miço
1) 4 yıllık KATÜ,İstanbul,İTÜ,Piri Reis,Dokuz Eylül,Yakın Doğu arasında iş bulma bakımından fark yoktur.Eğer stajlarınızı yaparken kötü izlenim bırakmaz,işinizi istekli bir şekilde yaparsanız Makine bölümünde işsiz kalmassınız.

2)Diyelim ki 4+1 kontrat imzaladınız.4 ay gemide maaş alırsınız,1 ay da karada tatil yaparken maaş alırsınız.Totalde 5 ay maaş alırsınız.Yılda 2 ay tatil yapmak zorunludur,kalanında çalışabilirsiniz.Ayrıca şirketlerin çoğu devamlı çalışan eleman arar.Yani yılda  8 ay çalışan elemanı,yılda 4 ay yani 1 kontrat çalışan elemana tercih ederler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5161
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16764406
...