Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
1.2k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Çoğu sitede deniziliğin eski avantajlarının kalmadığının ve sektörün durumunun iyiye gitmediğini söylüyor.

Sizce bu görüşler ne kadar doğru ? Ve doğru ise İTÜ DUİM geçen sene 79 binle kapatmış bu sene 85-90 binle kapatma ihtimali var mı ?

1 cevap

+1 oy
Miço
mezun coğaldı her gecen sene de coğalıyor. bir şirektin 3 gemisi varsa 3 gemiye 3 kaptan lazımken  teknolejininde etkisiyle birlikte gemi sayısını azaltıp daha büyük gemiler yaptırarak 3 gemisi olan 2 gemiye düşürtüyor olan kaptan ihtiyacıda azalıyor. bide insansız gemiler felan cıkartmak icin uğraşıolar onunda kokusunu cekeriz.  maaşlar düşüşte. yıpranma payı kaldırılmış. Bu işe harbiden cok aşıksan oku kardeşim. 85 90 in sıralamayla itü gelmese bile dokuz eylül kesin gelir. ama belli olmaz klavuzu iyi takip et.
Acemi Denizci
Anladım abi. Okuduğum yazıların çoğunda insansız gemiler gelse bile güverteye bir şey olmayacak bunlar makine bölümünü ilgilendiriyor diyordu. Ayrıca bu sene hatay ve mersin de öğrenci almaya başlayacak gerçekten çok gereksiz işler yapılıyor zaten çok fazla mezun veriliyor ne gerek var ki yeni okullara ...

Abi bir sorum olacaktı itü olmazsa dokuz eylül , piri reis ve istanbul üniversiterinden hangisini tavsiye edersin ?
Miço
sıralaman gayet iyi kardeşim. bence itü gelir sana en başa yaz onu. bu sene sınav zorlayıcıdı biraz. ondan sonra dokuz eylülü yaz. izmir gibi cennet bir şehirde okul kalite herşey tıkır tıkır. itünün en üyük avantajı şirketlerin coğunun istanbulda olması ve staj felan ararken kolaylıklarının olması. kökenli bir okul. ama hepsinin ucu kendini gelişirmeye cıkıyor . insansız gemilerde sanal kaptan denen olay var . makine kısmında görkem captanın  dediği gibi şimdiden otamatik zabit yapmışlar harelde ihtiyac olan sayı azalmış.  valla yeni okullara ne gerek var bilmiyorum ama Allah sonumuzu hayır etsin umarım kimse bir zorluk cekmeden iş bulabilir.
Acemi Denizci
Öyle yaparım büyük ihtimalle ... Her şey için çok sağol
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

20 Online
0 Uye ve 20 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1017
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16884370
...