Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
2.9k
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Hafif düzeyde işitme kaybı sağlık raporunu almaya engel olur mu ?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Hafif düzey veya ağır düzey odyometri testine girmeden belli olmaz. Odyometri testinin sonucunda uzman doktor kararı verecektir
Miço
Peki hafif düzey işitme kaybıyla sağlık raporunu alabilir miyiz ?
Bilgin Denizci
Odyometri testi sonucunda doktor karar verir.
Miço
Hafif düzey bir hastalıksa neden vermesinki vermesi için mutlaka yönetmelik sınırlaması içinde olması mı lazım ? Galiba 30db e kadar izin varmış doğru mu ?
Bilgin Denizci
Yönetmelikte açık açık yazmış

İŞİTME KONUŞMA SİSTEMİ
1- Gemiadamının Larenx ve trakea'nın nefes almaya engel olan hastalıkları bulunmamalıdır.
2- Gemiadamı olmak için odiyometrik tetkik yaptırmak zorunludur.
3- Makine sınıfındakiler iki yılda bir periyodik odiyometrik kontrole tabidir. Makine sınıfı gemiadamlarında, bir önceki odiyometrik kontrolüne göre kemik yolunda herhangi bir frekansta 10 dB ve üzerinde artış tespit edilenler makine sınıfında çalışmaya devam edemezler. Diğer sınıf gemiadamlarına ise şüphe halinde odiyometrik kontrol tatbik edilebilir. Güverte zabitlerinde de işitme, makine sınıfı gibi değerlendirilir. Kulak içi işitme cihazları ile işitme duyuları tam ve normal hale gelen gemiadamı, sağlık raporu alabilir. Bu gemiadamları işitme cihazlarının ve cihazların pillerinin bir yedeğini, gemide kolayca erişebilecekleri bir yerde bulundurmak zorundadır.
3- İşitme kaybından şüphelenilen ve özellikle duyma yetisine yönelik işlerde çalışacak gemiadamları, yapılan Odiyogramda 500, 1000, 2000, 4000, 8000 Hz de iyi duyan kulağın ortalama işitme eşik seviyesi 30 dB, daha kötü duyan kulağın ortalama işitme eşik seviyesi 50 dB den daha iyi olmalıdır.
4- Odiyogramda işitme kaybı tespit edildiğinde işitme kaybının sebebinin değerlendirilmesi için timpanogram yapılmalıdır. Timpanogram sonucu nedeni belirlenen işitme kayıplarından tedavi edilenler kontrol odiogramı değerlendirilerek sonuç olumlu ise gemiadamı sağlık raporu alabilir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

21 Online
0 Uye ve 21 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1198
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766682
...