Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
506
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Ben bilgisayar programcılığı ve aynı zamanda işletme mezunuyum.Yani hiçbir denizcilik eğitimi almadım. Yaşım 25. Bu sektörde çalışmak istiyorum ama geleceğimi düşündüğüm için bu işte vasıflı bir pozisyonda olmak istiyorum.Özel kurslardan vardiya zabiti ehliyeti alarak bu işe başlamayı tavsiye eder misiniz?Ben araştırdığım kadarıyla genelde kursları tavsiye etmiyorlar. Çünkü şirketler kurs mezunlarını değil genelde okul mezunlarını istihdam ediyormuş.Ne kadar doğrudur sizce. Yani bu belgeyi aldıktan sonra iş bulma sıkıntısı çeker miyim. Piyasanın durumu nedir?
 Ayrıca bu ehliyeti almadan önce en az 1 sene vasıfsız olarak gemicilik yapmayı planlıyorum.Hem kursa para biriktirmek hem de deniz hizmeti kazanmak amaçlı. Ben bu işin okulunu okuyamadım açıkçası. Sektöre sonradan gireceğim için böyle bir yol izlemeyi planlıyorum. Siz ne tavsiye edersiniz bu yaşta girmeliyim. Ya da ayrıca bir tavsiyeniz var mı ?
Miço
bu arada kursa gidince tayfa sınıfında olabiliyorsun zabitan olamıyorsun diye biliyorum
Acemi Denizci
Kurslar belli bir ücret karşılığında sınırlı vardiya zabiti ehliyeti veriyor ama deniz hizmeti de istiyor diye biliyorum. Ama her kurs değil tabi yetkili kurslar.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle kursların verebildiği ehliyetler çok kısıtlı, o nedenle kurs mezunu olup iş bulabilmek şansa kalmış. İkinci belirttiğin durum geçerli çoğu şirket sıkıntı yaşamamak adına okul mezunlarını tercih ediyorlar.

Gemici olarak çalışarak ayda 1000-1200dolar civarı para kazanırsın ancak ilk başlangıçta tanıdık olmadan gemiye çıkabilmek yine çok zor. Genelde tanıdık, eş dost vasıtasıyla giriliyor.
Acemi Denizci
Teşekkürler cevabınız için
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 11861
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16898587
...