Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
3.3k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
Merhaba, önceki bu tarz konulara baktım ama yeterli cevabı bulamadığım için bu başlığı açtım. Direkt üniversite sıralamamla başlayayım. Mf-4 puan türünden 127.000 sıralamam var. Ktü ve Rteü Duim rahatlıkla geliyor ama karadeniz'e sıcak bakmadığım için diğer alternatifleri araştırırken İtü ve Piri reis in %75burslu duim programları gözüme takıldı. Piri reis geçen sene 117 binle kapatmış, yazsam bile gelmeyebilir ama İtü yü yazarsam kesinlikle gelir. Sorularıma gelince de; 1-İtü %75 Burslu programının eğitimi kktc de mi ? Kktc de ise özel koşullarda okuduğum İstanbul da eğitim görebilme ihtimali nedir ya da hangi dönemler İstanbula eğitim veriliyor ? 2- Eğer eğitim çoğunlukla Kktc de ise, (özellikle efendi kaptan kktc de okuduğu için soruyorum) okul harici kktc de ortalama ne kadar para harcanır ? 3-İtü %75Bursludan mezun olmak iş imkanı açısından avantajları veya dezavantajları nedir ? 4-İtü mü yoksa Piri reis mi ? 5- Piri reisin yıllık ücreti 8.500 civarına denk geliyor. İtü hakkında tam bi bilgiye ulaşamadım ama sanırım tam ücreti 15bin. %75 burslu 3.750 e geliyor. Eğer İtü çoğunlukla kıbrıstaysa fiyat olarak piri reis e yaklaşır mı ? 6- Kıbrıs ta okumak mı İstanbul da okumak mı ?

1 cevap

+2 oy
Miço
Karadenizde okumaya sıcak bakmıyorum demişsiniz fakat zaten her yaz gemide olacaksınız ve mezun olduktan sonra da gemidesiniz.Yani sosyal ortamdan dolayı karadenizi istemiyorsanız zaten bu meslekten direk vazgeçin.

Eğer maddi durumunuz iyiyse illa  İstanbulda okucam diyorsanız Piri Reis iyidir.Fakat tavsiyem KATÜ'dür,hem köklü hem de %100 burslu okuyabileceğiniz için.

Tam emin olmamakla birlikte %80 İtü kktc seçerseniz istanbulda değil 4 sene orada okuyacaksınız,tamamen ayrı yani.

Tavsiyem KATÜ'dür Kıbrıs'dan iyi olduğunu düşünüyorum gerek maddi gerekse manevi açıdan.
Miço
Abi cevabın için teşekkür ederim. Aslında Ktü den önce Rize Turgut Kıran ı yazmayı düşünüyordum. Ktü duim in dediğin kadar köklü olduğunu bilmiyordum, ktü nün ne gibi avantajları olabilir mesleki açıdan ve güncel olarak bilgi sahibi misin ? Çünkü rize duim de okuyan arkadaşım bir ara ktü dekilerin bazı dersler için turgut kırana geldiğini söylemişti. Son cümlende de maddi manevi demişsin abi maddi olayı belli kıbrısa piri reise göre :D manevi olarak kastettiğin nedir ?
Yorumun benim için gerçekten önemli çünkü eğer itü veya piri reisi yazmazsam ktü den önce rizeyi yazmayı düşünüyordum.
Miço
ktü'den önce rizeyi neden yazmak istiyorsun ? üniversitenin adı değişti biliyorsun heralde :) ?

ayrıca rte'nin puanı katü'ye göre aşırı hem de çok aşırı düşük.

Dediğim gibi turgut kıranın adı değişti sonra cv'nde  o ismi gördüğün zaman rahatsız olma diye diyorum,bundan 10 sene sonra ne olacağı belli olmaz :)

KATÜ gerek eğitim gerekse iş olanakları bakımından daha üstün emin olabilirsin.Ayrıca KATÜ'ye  kariyer günlerinde gelen şirket sayısı daha fazla.

Bir de 127k sıralaman varken neden 250k sıralaması olan adamlarla okumak istiyorsun ki bunlar hep üni. deki ortamını belirleyen şeyler
Miço
Hahaha valla bende o ismi dert ediyodum abi :D Açıkcası fikrimi değiştirdin ne yalan söyliyeyim. Çok mu ayran gönüllüyüm acaba :D Sıralama konusunda haklısın baya düşük rizenin ki, şu an ktü ye de sıcak bakıyorum. Aslında ktüyü kafamda geriye atmış olamamında pek mantıklı bi açıklaması yoktu. Denizcilikte üniversite pek farketmediğini bildiğimden biraz arkadaş yanı iyidir kafasıyla yazmayı düşünüyordum.
Miço
Ben de diyorum o ismi çok seviyor heralde :) Orası puanı tutmayanlar için son çare bir yer,yaz KATÜ'yü kafan rahat olsun
Miço
Büyük ihtimal ktü yü yazıcam gibi teşekkürler abi.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3273
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762518
...