Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
857
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
İyi günler. Ben DUİM okumayı ardından da broker olarak çalışmayı hedefliyorum. Bu kararımı birkaç ay önce tanıştığım bir broker sayesinde verdim. Fakat internette yaptığım araştırmalar sonucu denizcilik sektöründe iş olanaklarının sürekli azaldığı ve geleceğinin yavaşca da olsa belirsizleştiği kanısına vardım. Broker mesleği için de bu durum ne derece geçerlidir ? Gemi broker lığının bir geleceği var mıdır ? Asıl alanım TM ve TM 3 den 20 bininci oldum, bu sıralamayla rahatca hukuk fakültesine girebiliyorum lakin DUİM okumak istiyorum. MF4 sıralamam 128 bin. İU duim gelebilir. Sizce IU Duim yazarak broker olarak iş bulabilir miyim ? Yoksa gerçekten de denizcilik sektörü şuanda kötüye giden bir sektör ve fırsatım varken farklı alanlarda mı ilerlemeliyim..

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci

Öncelikle hedefin brokerlik yapmak ise DUİM tamamiyle yanlış bir bölüm. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi okumalısın. TM puan türünden alıyor olması lazım.

Duim , gemilerde çalışacak uzman personel yetiştirmeyi amaçlar.

Ayrıca uzun süredir sektörün içinde olan birisi ve çevremdeki gemi brokerlığı yapan arkadaşlardan edindiğim izlenim şu şekilde: brokerlık yapacaksan ya yük sahibi olacaksın yada gemi sahibi. Eğer ikisi de yoksa elinde sıfırdan ofis açıp bağlantı kurmak zor. Çoğu büyük armatör in-house broker diye adlandırılan kendi broker kadrolarını kullanıyor maaşlı çalışan olarak.

Acemi Denizci
Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum. Peki Denizcilik İşletmeleri Yönetimi okuyup in-house broker olarak işe başlamam durumunda büyük denilebilecek bir armatör olma şansım var mıdır acaba ?
Bilgin Denizci
Tabiki hayır, minimum 20-30 milyon dolardan başlayan bir gemiyi maaşlı çalışan olarak alabilmek hayalden öteye gitmez. Tabi gemi almakla da bitmiyor, bunun günlük olarak gideri var ,personel masrafı var :))
Acemi Denizci
Anlıyorum, dediğinizde çok haklısınız. Size son olarak şöyle bir şey sormak istiyorum. Piri Reis veya Dokuz Eylül gibi bir üniversitede Denizcilik İşletmeleri Yönetimi okuduktan sonra broker olma şansım nedir ? Ve broker olarak işe başlarsam mesleğimde iyi noktalara gelebilir miyim, yoksa bu sektörde gemileri olan bir tanıdığım vb. olmadığından normal bir eleman olarak kalır mıyım ? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2830
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768314
...