Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
795
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
İyi günler. Bugün üniversite tercihlerimi tamamlayacağım ve Dokuz Eylül Denizcilik İşletmeleri Yönetimi'ni düşünüyorum. Ama bu mesleğin geleceği hakkında birtakım endişelerim var. Bunla alakalı sorularımı izninizle sıralamak istiyorum: - Bu bölümden mezun olanların sayısı sürekli artıyor fakat araştırdığım kadarıyla istihdam için aynısı söylenemez. Üniversitede elimden geldiğince çabalayacağım ve staj dışında da bölümümle alakalı yerlerde iş bulmaya çalışacağım. İngilizce zaten mükemmel olmak zorunda. Sizce bu durumda iş bulma şansım olur mu ? -Mezun sayısındaki bu artış piyasayı nasıl etkiler, bu kadar mezunun arasından sıyrılmak için neler yapabilirim ? - Forwarderlık ve gemi brokerlığı mesleklerinin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz. Günümüzde teknoloji çok gelişti ve bir e-posta ile istediğimiz yere ulasabiliyoruz. Bu imkanlardan ötürü broker vb. aracılar ortadan kalkar mı ? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum..

1 cevap

+1 oy
Miço
Bundan 5 sene önceki iş imkanlarıyla,bugünkü iş imkanları ve bugünkü iş imkanlarıyla 5 sene sonraki iş imkanları arasında fark her şekilde olucak tabiki.5 sene sonra ne olacağını bilemeyiz.Her sene sadece duimden 98+72+82+82+36+77=447 mezun çıkıyor.Bak her sene :D Ki böyle bir istihdamın da açıldığı söylenemez.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3301
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762546
...