Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
501
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
DMYO mezunuyum. 2 senelik fakültede staj zorunluluğu yok . Güverte stajeri yeterliliğinde, 1 senelik hizmet belgesini limana onaylatarak (staj defteri olmadan) sınava girmeye hak kazanırmıyım?

2 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Staj zorunluluğu okul için olup olmaması fark etmez. Gemide çalışmaya dair 1 senelik hizmet belgesi, eğer gemi TC Bayraklı ise SGK dökümleri gereklidir. Ayrıca gemi Türk limanlarına uğrağında verdiği tayfa listesi sistemde kayıtlı olduğundan oradan da kontrol edilir.
+1 oy
Miço
düzenledi
LİMAN BAŞKANLIKLARI OKUL TARAFINDAN ONAYLI 12 AY STAJINI TAMAMLAMIŞTIR BELGESİNİ ALMADAN SINAV HAKKI TANIMAZLAR.OKULDA AÇIKDENİZ STAJI ZORUNLULUĞU EHLİYET ALMANIZ İÇİNDİR.FAKAT KISA DÖNEM STAJLARI OKUL BİTİRMEK İÇİNDİR. KISA DÖNEM STAJLARI AÇIK DENİZ STAJINDAN BAĞIMSIZDIR.AMA AÇIKDENİZ STAJINIZI TAMAMLAYIP KISA DÖNEM STAJINA DAHİL OLARAK SAYDIRABİLİRSİNİZ.EHLİYET İÇİN HAK KAZANIP AYNI ZAMANDA DA MEZUN OLURSUNUZ. TC BAYRAKTA STAJ İÇİN SİGORTA ÇOK ÖNEMLİDİR.SİGORTA EKSİĞİNİZ VARSA DENİZ HİZMET BELGENİZ TAM DAHİ OLSA SGK SÜRENİZ ÜZERİNDEN BAZ ALINIR!!! LİMAN BAŞKANLIĞI'nın isteyeceği belgeler;

1-OKULDAN VERİLEN BELGE onaylı 12 ay hizmet belgesi

2-HİZMET BELGESİ

3-PASAPORT GİRİŞ ÇIKIŞ BELGESİ(E-DEVLETTEN)KABOTAJ SEFERLERİ FARKLI BİLMİYORUM

4-SGK DÖKÜMÜ (TC BAYRAK İÇİN)

5-KONTRAT VE AYRILIŞ ORDİNOSU

6-GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ VEYA MEZUNİYET BELGESİ vesikalık foto istenilebilir.

 OKULUN İSTEYECEĞİ İLAVE BELGELER;okuldan liman başkanlığına verilen belge almak için 1-SHİP PARTİCULARS(ÖNEMLİ LİMAN BAŞKANLIĞINA VERİLECEK BELGEYE İŞLENİR.GRT, KW,DWT vb. ) 2-CREW LIST 3-MÜHÜRLÜ KAPALI ZARF İÇİNDE KAPTANIN PERFORMANS YORUMU mühürlü ve imzalı 4-staj defteri her sayfası kaptan imzası ve mühürlü...vesikalık foto istenilebilir.

BİLGİ:STAJINI YABANCI BAYRAKTA YAPANLAR BELLİ BİR SÜRE İÇİNDE YURT DIŞI TÜRK KONSOLOSLUĞUNDAN TECİL ALABİLİRSİNİZ.DETAYLARI BİLMİYORUM.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

11 Online
0 Uye ve 11 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2807
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768291
...