Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
1.7k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba 12. Sınıf denizcilik lisesi öğrencisiyim ve ilk olarak deniz astsubayı istiyorum bunun hakkında bir Bilginiz varsa paylaşmanızı isterim.

2 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Bunun için sınavlara girip DAMYO (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'nu) kazanman gerekir. Hem fiziki yeterlilik hemde sağlık yeterlilik sınavları var. Daha sonra okulda sınıflara ayrılıyor bildiğim kadarı ile. Ancak hepsi gemide hizmet almıyor. Bir kısmı denizaltılarda, kara birliklerinde ve geri kalan kısmı gemilerde değişik görevlerde yer alıyor.

http://www.damyo.edu.tr/
+1 oy
Miço
Çoğu ön lisans öğrencisinin kafasını kariştiran mevzudur.Lisans mezunları tercih etmez çünkü subaylığa göre iş imkanı ve maaşları çok yüksektir. Önlisans mezunları için tartışılacak konudur.SÖZLEŞMELİ veya MUVAZZAF olarak işe alınırsınız. GEMİYE GÖRE (3000 grt) vardiya zabiti ile yakın maaş alırsınız.Karada olmanız şüphelidir.Sözleşmeyi iyi okuyun.Her an gemiye,denizaltıya veya karaya geçebilirsiniz(belirsizdir)sözleşmede 2016 aralıkta(10 sene sonra subaylık hakkı,ve farklı kuvvetlere tedarik s.g.k dan d.z.k.k ya istenidiği takdirde geçiş,lojmandan muaftır felan şartları vardı.) muazzafa göre avantajı maaşları yüksektir tazminat hakkınız sözleşmeye göre artar.(detayları bilmiyorum)kötü tarafı sigorta priminiz memur gibi yatar.açıkta kalma durumunda memurluk durumu felan yazıyordu. MUAZZAF ALIMLAR harb okulu mezunu olmuş gibi haklar tanılır.Sigorta priminiz bulunan görevden yatar maaşınız sözleşmelilerden biraz düşük olabilir.emeklili priminiz yüksekten yatar.önünüz açıktır yükselebilirsiniz.10 VEYA 15 SENE sözleşmeye bağlı kalmak durumundasınız.lojman verilir ayrıntıları değişebilir.Muvazzaf daha avantajlı gibi gözüküyor. Sözleşmeli alımlarda süreniz dolduğunda gemiye dönebilirsiniz tazminatınız ile birlikte. ASKERİYE TERCİH SEBEBLERİ; 1-DENİZDE ÖZEL SEKTÖRDE TORPİLLİ ADAM KAYIRMA 2-İŞ BULAMAMA 3-GELECEK KAYGISI 4-EVRAK SÜRELERİNİN SÜREKLİ OLARAK DEĞİŞMESİ, BİTMESİ ,YENİLENMESİ VE MADDİ SIKINTI 5-KISACASI DÜZENSİZLİK TORPİLİNİZ YOKSA 6-EVLİLİK 7-KARAYA BAĞIMLIlık SOSYAL OLMA TV İNT. TELEFON SİNEMA ÇARŞI PAZAR VS. Askeri düzen gemi düzenine oranla daha çok performans gerektirir.Talimler ,eğitim programları, komutanlar bunların sorumluluk ve bilinci zor olup çalışma azmi gerektirir.
Acemi Denizci
Merhaba . Deniz işletme Ulaşrırma 2 yıllıkbölüm okuyup sahil güvenlik astsubay olmak daha mantıklı değilmidir??? Yani yazmak istediğiniz tam olarak nedir açıklarmısnız
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

5 Online
0 Uye ve 5 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 884
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766368
...