Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
457
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Diyelim 00:00-04.00 vardiyasındayız o saatte personel filanda olmuyor galiba tek başına köprüüstünde vardiya da mı kalıyorsunuz? Yeni işe başlayan bir 2.zabite koskoca gemi mi emanet ediliyor? Çoğunlukla oto pilotta mı oluyor yoksa
Usta Denizci
taşındı
İşin garibi koskoca gemiye 2.kaptana mı emanet ediliyor diyorsun gülme isteği geldi :) Emin ol çoğu zaman bulunduğu gemiyi kaptandan daha iyi bilen 2.kaptandır. 2. kaptan çoğu zaman gemide beyin olarak en çok çalışan insandır. Gemiye herkesden iyi tanır. Çoğu gemide vardiya için 1 zabit + gemici verilir. Gemiciyi isterse zabit yollar ve tek tutar. Gemi çoğu zaman oto pilotta gider. Yanlışım varsa düzeltirseniz bende sevinir ve yeni şeyler öğrenirim.
Miço
Sen daha mesleğe girmedin galiba ?  2.zabit=3.kaptandır. Yani mezun olduğunu 3 kaptanlı bir gemide ilk defa çalışan kaptandır. 1.zabit=2.kaptandır. Gemi kaptanı ise zabit değildir.
Usta Denizci
2. kaptan diye okudum ama eğer yeni 3. kaptansa gemicisiz tutmuyorlar yeniler.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Stajda zaten tek başına köprüüstü vardiyası verilmeye başlanıyor. Bunun dışında Gemi Kaptanı emin olmadığı zabitin vardiyasına çıkabilir
Miço
Bu yorumla birlikte daha da heyecanlandım. :)  Teşekkürler kaptanım.

İlgili sorular

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5441
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16953702
...