Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
907
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
İzlediğim videolar kadarıyla ve anlattıklarına göre makina dairesinde  aşırı derecede ses ve sıcaklık varmış sıcaklık yine bir şekilde idare edilebilir diye tahmin ediyorum fakat ses için verdikleri iş kulaklıkları yerine kendimiz kulak içi ses engelleyici kulaklık ve kaliteli bir dış kulaklık alsak kullanmamıza izin verirler mi çünkü anlattıklarına göre makineden çıkan sesleride kontrol etmek gerekiyormuş kullanmamızda bi problem var mıdır? ayrıca makinecilerin durduğu odanın içide çok mu sıcak ?
Miço
Genellikle millet abartıyor. Eğer eski gemilerde çalışmazsan. Otomasyonlu gemi oluyor çok az makine kontrol odasından çıkıyorsun. Ondan pek sıkıntı olmaz.  Sıcaklık olarak ilk önce çok sıcakmış gibi gelir sana ondan sonra alışırsın.  Makine kontrol room normal standartlarda havalandırma sistemi var. İstediğini getir karışacaklarını sanmam. Ama iş güvenliğine uygun makine sesini ciddi oranda azalatacak bir kulaklık lazım gemilerde oluyor bu sorun olmaz.

Youtube`a Marine Engineer  yazarak yabancı kaynaklardan videolar izleyebilirsin.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Otomasyonlu gemide kontrol odasından çıkılmıyor yorumunu kim yaptıysa iyi güldürdü :))))

Gemi makinecileri kontrol odasına 5-10 dakika dinlenmek için girebilirlerse iyi, genelde vakit olmuyor.

Kulaklık konusunda ise gemilerde veriliyor. Gemiye götürmeye gerek yok. Ama başkasının kullandığı malzemeyi kullanamam kendime özel olsun dersen alabilirsin.
Miço
Hayır kaygım şu veriyolardir ama nekadar engelliyodur kestiremiyorum:) daha kalitelisi daha iyi ses tutani varsa parasi neyse verilir sonucta uzun vadede kulak zarar gorur tahminimce. herseyden once saglik :)
Miço
Çok az dedim zaten asıl eski gemilerde 10 dk çay molasına çıkılırdı o kadar. Şimdi daha fazla çıkılıyor internetten izlediğim videolarda hep böyle gördüm. Bizzat 2.mühendisin 3.mühendisin ağzından duydum. Sanayideki bir işçi kadar çalışmıyorlar. Ama bir usta kadar çalışıyorlar.
Bilgin Denizci
internette gördüğüm videolardan :)) Biz de bu mesleğin içinde 12 senedir çalışan, Baş mühendisin bile bağlı olduğu “Uzakyol Kaptan” olarak internetten izleyelim :)
Miço
abi senin yeterliliğin süvarimi oluyor? saygılar...
Bilgin Denizci
@Drunkensailor evet kardeşim :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
4 Şubat 2018 Denizcilik Genel kategorisinde Bahbaris Acemi Denizci sordu
+2 oy
1 cevap
17 Nisan 2017 Denizcilik Genel kategorisinde Mhmt80 Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 17820
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16904546
...