Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
838
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
arkadaşlar ben yaptığım araştırmalara göre bazı gemi adamları ( özellikle karadenizdekiler ) maaşlarını alamıyolarmış bu çok sık yaşanan bi durum mudur şirketlere baktığımızda yoksa çok nadir rastlanılan bir olay mıdır ve geçte olsa ödenir mi yoksa elimiz boş mu döneriz? ödemezlerse hiçbir güvencemiz yok mu ? türk bayrağında bir şekilde hallediliyor ama yabancı bayraktakiler ne olacak sadece çalıştığıyla mı kalıyorlar ?
Miço
Ödemeyen fazla rastlamadım ama geç ödeyen var. 23 yaşında çalışıp maaşı 26 yaşında zorla alan var. Ama tabi bu firmalara dikkat edersin. Yabancı firmaysa alman çok zor. Ama Türk firmaysa kesin alırsın gibi bir şey. Mahkemelik olur eğer firma ödemezse maaşını gemiye el koyulur. Yabancı bayrakta sağlam bir firmaysa pek sıkıntı olmaz ama çok iyi bir firma değilse ödemezlerse bir bardak su üstüne iyi gider. Denizcilik forumların da araştır ona göre firmalarda işe başla.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Özellikle karadeniz gemileri diye birşey yok. Kriz zamanında Türkiye’nin en büyük firmaları bile 3-4 ay geriden maaş ödedi. Ödeyemeyenler batıyor zaten.

Yabancı bayraklı geminin kağıt üstünde sahibi olan firma posta kutusundan ibaret, senin burada muhatabın firma işletmecisi görünüyor o nedenle ödemedikleri zaman bir bardak su içiyorsun
Miço
bu sık rastlanan bir durummudur? yabancı bayraklı gemiye çıkarken neler tavsiye edersiniz?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

23 Online
0 Uye ve 23 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2405
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907254
...