Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
657
Gemi Yaşamı kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba gemi makineleri işletme öğrencisiyim bu sene okulum uzadı ve kalan son derslerimi okulun 2. dönemi alacağım. Önümde 6 ay gibi boş bir süre var ve ben de yağcı olarak bir gemiye çıkmak istiyorum. Daha önce 2 tane staj tecrübem oldu birisi şehir hatları ve diğeri de 10000 gt luk bir eğitim gemisiydi. Hak verirsiniz ki kendinize ne kadar bilgi birikimi bakımından güvenseniz de bir takım kaygılarınız oluyor. Gemide yağcıdan beklentiler nasıl olur ve gemiyi tanımak için size süre verirler mi ? Yoksa pat diye geldiğiniz gibi sizden gemideki her şeyi bilmenizi beklerler mi ? İlk iş tecrübem olacak. Sizin de ilk deneyiminiz de böyle kaygılarınız oldu mu abilerim ablalarım teşekkürler şimdiden.
Miço
Piri reistemi okuyorsun? Bir tek orada eğitim gemisi var diye biliyorum.
Acemi Denizci
Evet Piri Reis'de okuyorum.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle yağcı olarak gitmektense Makine stajyeri olarak gitmeni öneririm. Yağcı olarak gider isen bir Makine mühendis adayı olarak pek birşey öğrenemezsin ve yağcının yaptığı rutin işlerden başka işlere hakim olamazsın. Ayrıca üstün olan 3.müh, 2.müh ve Baş müh.'e gerektiğinde soru sorabilirsin.
Acemi Denizci
Yanıt için teşekkürler. 3000 kw sınırlı ehliyetim olduğu için okulum bitene kadar yağcılık yapmak istedim zira sınırlı ehliyetim ile iş bulmam zor. MYO öğrencisiyim ve okulu 4 seneye tamamlamak istiyorum. Yani yağcılık yapmak istememin tek sebebi sınırlı ehliyetimin olması.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2806
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762051
...