Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
880
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Öncelikle merhaba ben 12. Sınıfa geçtim bu mesleği tercih etmek istiyorum. Biraz araştırma yaptım insanlar aşırı kötülemiş iş olanakları azalmış, staj bulunmuyormuş. Gerçekten bu kadar kötümü mesleğin durumu bu bölümü okumamı tavsiye edermisiniz ?
Miço
Evet bitti artık uzay yolu ile taşıma sağlanacak :D Böyle bir şey mi var ya? Taşıma işlerinin %90ınından fazlası deniz yoluyla sağlanıyor. Denizcilik bitmez.  Mesleğini seviyorsan, sürekli kendini geliştiriyorsan staj vs. bulman kolay olur hatta en iyi şirketlerde bulursun. Ama para için giriyorsan okul bitsin kontrat bitsin 30 yaşından sonra karaya geçerim kafasıyla zor.
Acemi Denizci
Gerçekten denizi sevdiğim için bu bölüme gitmek istiyorum para benim için önemli değil geçinecek kadar olsun yeter tek korkum işsiz kalmak piri Reis in eğitimi iyiymiş oraya gitmek istiyorum ama herkes bu mesleği kötülüyor korkuyorum seçmeye
Miço
Gitme şansın varsa İTÜ öneririm. Ama sevdikten sonra çokta önemli değil ünilerin hepsi aynı eğitimi veriyor. Piri Reisde de staj gemisi varmış galiba. Meslek zor her şeyi hazır bir şekilde gir.
Usta Denizci
Geçinecek kadar para olsun mantığı yüzünden bugün gemilerde insanlar ucuza çalışmayı kabul ediyor. İTÜ'ye gidipte bana yetecek kadar maaş olsun dersen biraz ters tepki alabilirsin. Piri Reis ise mükemmel bir eğitim ekipmanlarına sahiptir bilgin olsun. O ekipmanlar bu kıtada yok.
Acemi Denizci
sizce 4 5 sene sonra mezun olduğumda iş olanakları nasıl olur bu mesleğin geleceğini nasıl görüyorsunuz

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Denizcilik bitmez, ancak sektörde yetişmiş insan sayısı bir hayli arttı. Şu anda Türkiye en fazla gemiadamı olan ülkelerden birisi ve haliyle iş bulabilmek  eskiye oranla zor. Bu hızla giderse birkaç yıl içinde tecrübesiz yeni mezunların durumu daha da kötü olacak.
Acemi Denizci
Piri Reis mezunu olsam kendimi gelistirsem bi şansım olurmu sizce belki iş bulmak zor diye bölümü tercih eden kişi sayısı azalabilir
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

23 Online
0 Uye ve 23 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3442
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768926
...