Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
776
Stajlar kategorisinde Usta Denizci
Güverte stajyerinin gemiyi ilk girişi nasıldır? Liman girişinde işlemler nasıl yapılır? Gemi girişinde bizi kim bekler? Personelden sorumlu olan 2.kaptana nasıl ulaşırız. Personele veya zabite "selamun aleyküm" mü?, Allah selamet versin mi?, merhaba mı denilir?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Limanlar gümrüklü bölge olduğu için limanlara elini kolunu sallayarak giremezsin. Limanda gemi adına yetkilendirilmiş acenta memurunun iletişim detaylarını şirket sana verir. İner inmez acenta ofisine veya liman kapısına gittiğin zaman acenta memuru ile buluşursun, evraklarını alırlar (pasaport ve gemi adamı cüzdanı) ve işlemleri başlatırlar. Gümrük muhafaza memuru çantalarını kontrol ettikten sonra acenta memuru araçla seni gemiye teslim eder.

Lumbarağzında gemici olur, zaten acenta ile beraber gittiğinde gemi ofisine gidersin. Burada liman vardiyası tutmakta olan vardiya zabiti ve eğer istirahat saati değil ise birinci zabit ile tanışırsın.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3518
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762763
...