Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.2k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Usta Denizci
Deniz ulaştırma işletme mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği gibi, genel olarak mühendislikle ilgilisi olmayan derslerin ve meslekler olmalarına rağmen neden eşit ağırlık değil de mühendislikten bahsedilir hiç anlamam. İşin içinde sözel yetenek çok daha fazla ve bazı matematiksel hesaplar ve temel makine çalışma prensipleri harici pekte meslekte kullanılmıyor mühendislik dersleri. Öğrenciler meslekle ilgili daha fazla ders almak ve daha çok uzmanlaşmak bilgi edinmek yerine neden bu kadar fazla alakasız dersleri görüp bunlara zaman ayırmak zorunda kalıyorlar? Sizce bu müfredat doğru mu?
Miço
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği yazısından sonrasını okumaya gerek duymadım.

1 cevap

+2 oy
Bilgin Denizci
Sorun tamamen bilinçsiz olmuş güzel kardeşim...

DUİM - Matematik 1,2,3 , Fizik 1,2 , Kimya (Denizcilik Kimyası) bunlar mühendislik dersleri. Gemi ile ilgili Gemi Stabilitesi 1,2 , Navigasyon 2,3,4 , Gemi inşa dersleri matematik ve fizik olmadan yapamayacağın dersler. Gemicilik 1 kimya olmadan ne tip boyaların hangi yüzeyde kullanılabileceğini bilebilmen zor.

GMİM - Makine ve gemi inşa dersleri de tamamen Fizik ve Matematik üzerine kurulu.

Gemi yüklemeleri malesef kamyon gibi göz kararı yapılmıyor. Geminin stabilitesi tamamen fiziksel ve matematiksel hesap.... Navigasyonda rota hesaplarken yine koy haritayı önüne çiz boydan boya durumu yok. Göksel seyir gibi sık kullanılmayan ancak pusula düzeltimi gibi durumlarda haftada en az birkaç kere kullandığın hesaplamalar yine trigonometrik hesaplar...

Bunlar zaten mesleki bilgi. Yoksa denizcilik ingilizcesi veya elektronik seyir aletlerini kullanmayı herhangibir insan bile yapar birkaç aylık eğitim ile.
Usta Denizci
Görkem abi, 2 yıllık özel kurslardan mezun olup 3 yıl görev yaptıktan sonra sınavla uzakyola geçip aynı görevi yapan insanlar var ve pek mühendislik dersleri seviyesinde sayısal işlemiyorlar abi, ondan dolayı bu konu aklıma takılmıştı, sanırım meslek 2 türlüde yapılabiliyor ama diğer türlü daha nitelikli oluruz dimi abi?
Bilgin Denizci
Uzakyol vardiya zabiti oluyorlar ancak sadece 4. olarak çalıştırıyor şirketler. 3. Zabitlik atla deve değil, yangın malzemelerinin tutum bakımı ve vardiya tutmayı dediğim gibi birkaç aylık eğitimle yapabilir. Ama iş Uzakyol 1. Zabit ve Kaptan olabilmeye gelince tamamlaması gereken IMO 7,01 kursu var. Bunun içeriğini bir araştır. Özel kurs mezunları kendini çok geliştirmediği sürece iyi firmalar tarafından tercih edilmez. Zaten şu anda da Uzakyol veren bir kurs yok.
Usta Denizci
Anladım abi, çok teşekkür ederim.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2649
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768133
...