Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
687
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
iyi günler

daha önceden kabotajdaki yabancı bayraklı gemi 6 aylık türkiyede kalma durumunu sormuştum. benim askerlik tecilim bozuldu, 6 aydan fazla kaldım ama 35 ay topladım, tekrar tecil aldığımda bu süre devam edermi yoksa tekrar sıfırdan 36 ay mı saymam gerekiyor, ayrıca 35 ayın içinde 1-2 aylık çalışmışlığım var gemide örneğin şuan 6 aylık kontrat attığımda 41 ay olacak o aradaki 1-2 aylık çalışmaları bildirmem gerekiyormu yoksa herhangi 36 aylık hizmet yeterli olurmu

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Belirlenen süreden fazla süre yurtiçinde kalırsan yurtdışı çalışma durumun ortadan kalkar. Tekrar 36 ay çalışman gerekir, 35 ay boyunca gemi eğer Türkiye’ye giriş çıkış yaptıysa bu süreler de düşülür.

36 ay içinde gemide olmak değil, önemli olan bu süre dahilinde geminin yurt dışında Türkiye uğraksız olması. Senelik 2 aydan fazla yurtiçinde kalmama şartı da vardı ayrıca. Yine de süre sayımı için askerlik şubene danışman daha uygun olacaktır.
Acemi Denizci
çalıştığım 35 ay içerisinde hiç türkiye gelmedim gemiyle ayrıca dövizle askerlik sitesinde şöyle bi yazı var ondan sordum daha önce tecrübe eden varmı diye

Daha önce yurt dışında işçi-işveren-meslek/sanat mensubu-gemi adamı statüsünde askerlikleri erteli olanlardan bir takvim yılının yarısından fazla süreyle Türkiye’de kaldıkları için ertelemeleri iptal edilenlerin dövizle askerlik hizmeti için başvuru hakları var mı? Ertelemelerinin iptal edildiği tarihe kadar olan çalışma süreleri geçerli sayılır mı?

Yurt dışı işçi ertelemelerinin iptal edilmesi, dövizle askerlik hizmetinden yararlanmalarına engel değildir. Ertelemelerinin iptal edildiği tarihten önceki çalışılan süreler dövizle askerlik için aranacak çalışma süresine dahil edilir.

böyle bir yazı var resmi sitede
kaynak: https://dovizle.msb.gov.tr/sss/
Bilgin Denizci
Bağlı olduğun askerlik şubesine durumunu danışman daha doğru olacaktır.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3959
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763204
...