Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
861
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Evet gemi kaptanı ya da baş mühendis olduk mesleğimizi yaptık ve artık emeklilik vakti. Cebimizde bol para olacak ama nasıl yaşayacağız ne yapacağız hastalanınca? Bu sorular beynimi kemiriyor resmen (Evlenmek sacma geliyor 6 ay, en mutlu, hüzünlü anında birinin yanında olamayacaksam ne anlamı var?) Yanıtlarınızı bekliyorum
Usta Denizci
Emekli olup zengin olan kaptan görmedim, çoğu harcamış oluyor veya biraz birikmişleri oluyor yani cebi çok para dolu demek pek mümkün değil ve öyle de çok ta uçuk rakamlar biriktirmek pek mümkün olmuyor. Evlilikse dediğin gibi çok sıkıntı, o durumun içinden daha çıkabilen yok :)
Miço
Cebinde para oluyor derken atıyorum bi öğretmenden falan daha fazla parası olur diye düşünüyorum ama yaşlanınca ne Olucak onu hiç bilmiyorum.
Siz de gemici ya da gemici olmak istiyorsanız bir planınız var mı?
Usta Denizci
Mesleğe giriş ve iyi bir şirket, gemi bulmak o kadar zor ki, kazanmadığım paranın hesabını yapamıyorum, staj yeri bulamadım :D
Acemi Denizci
valla ustam bende ayvalık denizcilik mezunuyum üni gitmedim.. staj zamanımda gemide dönen torpilleride gordum gemi sahibi oglunu basına koymus o kaptanlık yapıyordu. aile sirketi gibi bisey yakınlıkları var, biz sozde staj yaptık ama dümene bir kere bile deymedik onuda anlamadım. isin acıkcası staj bulma konusu zaten cok zormus 4 yıllık okumadan staj yapacak yer bile bulamıyormussun benim tek kesin oldugum nokta torpıl muhakkak olması gerekıyor bu meslekte. senin düsüncelerin benim icin onemli bulabildin mi staj yeri memnun musun 2 senelik bu bolumu okumaktan veya bu bolumu okumaktan bende 500gr ehliyeti var ama kendımı gelıstırecek staj yerı vs bulamadıktan sonra unı okumanın da bır anlamı yok diye dusunuyorum senın goruslerın onemli benim icin.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Önce emekli olabilecek misin onu düşünmek lazım :) 60 yaş ve 7200 prim günü doldurmak gerekir ancak Türk Bayraklı gemide çalışmadığında SGK emeklilik hakkın bulunmamakta, bireysel emeklilik için özel sigortalara başvurman gerekir.

İkincisi Kaptan veya Baş Mühendis trilyoner olarak emekli olmuyor. Dışarıdan insanların düşündüğü gemidekilerin çok fazla kazandığı ancak teoride ve pratikte 12 ay sabit maaşlı iş olmadığından bu maaş aylığa vurulduğunda epey düşüyor.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3156
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762401
...