Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
868
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Abilerim veya kardeslerim ben bu sene mezun oldum ayvalık denızzcılık lisesi. 500 gr sınırlı guverte stajyerı olarak 12 ay stajdan sonra sınırlı vardıya zabıtı olacakmısız filan fistan.. Benim siz degerli kaptan veya gemıye dair bilgi birikimi fazla olan kısılere sormak ıstedıgım... abilerim samimi olalım ya ben 4 senelik bir fakulte okuyamam cok zor 1 sene mezuna kalmakla olacak is degil. 4 senelik fakulte okuyacak olsamda bu denızcılık olmaz zaten. Sordugum abiler eskıdenmıs o her limanda uzun kalmak ülkeleri tanımak, artık cogu ulkede limana bile yanasmıyorsun yanassanda 1 gün filan kalıyorsun teknoleji ilerledi filan diyorlar...(dogru mu?) meslek yuksek okullarından mezun olanlar staj bulma donemınde bıle sıkıntı yasıyorlarmıs bu dogru mu? Ailem diyor ki gemide para bol ben sana meslek verdım sen okumuyorsun ya is yok ki bunlar beni direk kaptan olarak baslayacagım zannediyorlar.. benim bildigim üzere 4 senelik ünüversite okumadan bir halt olamıyoruz bu bolumde Torpilsiz. hadi bir ihtimal 2 senelik okuyup gemıye cıktık. yukselme evreleri nasıl nereye kadar yukselebilirim ne kadar zamanımı alır? Ayrıntılı bir sekilde tüm sorularıma samimi cevaplar verebilecek abilerime simdiden tesekkürler. Bu soruların benımle birlikte, aileminde gorüslerini etkileyecegını not olarak eklemek istiyorum.
Usta Denizci
Aileni denizcilik konusunda ikna edemezsin, onlar nasıl görmek isterlerse öyle görürler o konunun senle alakası yok. Aileler çok para var hemen cebi para dolacak falan sanarlar onları ikna edemezsin o konuyu boşver. Diyelim 2 yıllık okudun ve 3000 grt hakkın var ve staj yapman gerek 1 yıl.  O zaman da staj bulman gerekecek + yds + goss + goc falan alman gerekecek, bunların en zoru yds'dir, İngilizce olmadan bu ehliyeti bile artık vermiyorlar. Temelin yoksa YDS için binlerce lira kursa dökeceksin ve çok uzun süreler alacak, aşağı yukarı her şey yine 4-5 yıl sürecek, ondan sonra vardiya zabiti olup 3 kuruş paraya çalışacaksın, tabi iş bulabilirsen. Kaliteli şirketler halen bulunmakta ve iyi ödemeler yapıyorlar, lakin onlar sadece fakülte mezunlarını ve iyi referansı olanları kabul ediyorlar, ayrıca takır takır İngilizce lazım. Vardiya zabiti olarak belli bir hizmet süresinden sonra yeterli yds puanı + goss girmen gerekecek, ama yakın zamanda bu imkanında kalkabileceği söyleniyor. Ben sana şu kadar söyüyeyim Türkiye'de hangi işi yaparsan yap biri diğerinden çokta üstün değil. 2 yıllıktan sonra DGS ile fakülteye geçerim dersen öyle olduğu zaman cidden işler aşırı uzuyor ve yıpratıcı olabiliyor, matematik-fizik-kimya-ingilizce temel yoksa cidden çakabilirsin. Bilgin olsun, aynı yoldayız ben 2017 myo mezunuyum 2019'a gireceğiz staj yeri falan bulamadım :)
Acemi Denizci
valla abicim bu degerli yorumun ıcın tesekkur ederim ben 18 yasındayım iste mezuna kaldım. Staj yaptıgım gemideki kaptan unıversitede daha güzel bir bolum okuyun bu ehlıyet zaten cepte demisti ve senden once ben bu torpil olayını yasadım arkadasla 3 gun boyunca staj yaptıgımız fırmada ter doktuk yazın calısabılmek ıcın herıfler gıtmısler baska bırını almıslar aile dostu diye torpil fazla can yakıcı usta. Senin gorüslerinden sonra bir gram okuma istegim vardi oda gitti sagolasın. Umarım hersey gonlunce olur.
Usta Denizci
Nolursa olsun eğer denizciliği istiyorsan çabalamaktan vazgeçme. Ben sadece çoğu kişinin aynı durumda olduğundan bahsettim. :)
Merhaba abiler 18 yaşındayım meslek lisesi mezunuyum gemi deniz sektöründe hiç bilgim yok ama vadıfsız olarak bile çalışsam maaşı cok iyi beni aydınlatacak birileri varmı adan z ye lütfen
Atlantik Beyfendi instagramdan iletişime geçermisin benimle merak ettigim sorular var ltfen yardımcı olurmusun bana erkocan.sonmezx21 instagram adresim mesaj atarmsn bir an önce

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle yazını daha anlaşılır yazmaya çalış :)

Eskisi kadar gemiler limanlarda kalmıyor, bu nedenle Dünya’yı gezmeyi düşünerek ve bol para kazanırım umuduyla gelenler stajda okulu bırakıp gidiyorlar.

İki senelik Myo ehliyeti ile iş bulabilmek hayli zor çünkü gemiler kısıtlı. 4 senelik mezunu olupta iş bulamayanlar bile var.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2723
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768207
...