Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
578
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci

Merhabalar şuan elektronik  önlisans okuyorum fakat derslere gitmeyi bıraktım çünkü aldığım eğitimden ve bölümden memnun değilim (elektronik dersimize tarım mühendisi giriyor mesela)ne yapacağımı kestiremiyorum aklımda sosyoloji okumak var fakat bu denizcilik işlerini de düşünmek istiyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim.Sorularım şunlar:

  • Gemide çalışmak için herhangi bir bölüm okumak zorunlu mu?
  • Meslek lisesi mezunuyum doğal olarak okuduğum bölümü bitirmeyeceğim için denizde elektrik-elektronik ile alakalı herhangi bir iş bölümünde çalışma imkanım var mıdır?
  • Böyle bir iş bölümü yoksa hangi alanda çalışabilirim?
  • Yurtdışında direkt olarak çalışabilir miyim?
  • Maaşları nasıldır? 

Gemide yanlızlık çekersin diyenlerde gördüm ama psikolojim çok sağlamdır kolay kolay kırılmam belirli bir sosyal aktivitem de yok yani pek sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

1 cevap

0 oy
Miço
Öncelikle iyi düşün kendini bir gemiye bağlamanın zorluklarını düşün ve buna göre karar ver.Eğer kararlıysan izleyeceğin adımlar belli.

1.Eğer zabitan sınıfında görev almak istiyorsan ilgili fakülte ya da yüksekokuldan mezun olman lazım.Diğer sınıflarda görev almak istiyorsan açılan kurslara başvurarak gerekli belgeleri alabilirsin.Ancak simsarlara dikkat et.

2.Gemilerde elektrikçiler var araştırabilirsin

3.İstersen bölümünü düşünmezsen Aşçı,kamarot,yağcı,gemici,güverte lostromosu,usta gemici olarak görev alabilirsin.

4.Sorunu tam anlamadım ancak yabancı bayraklı gemilerde çalışabilirsin dolar üzerinden maaş alırlar ancak yabancı bayraklı gemilerde SGK ödenmez bilgin olsun.

5.Piyasada eleman fazlalığı mevcut.Görkem kaptanın videolarından takip edebilirsin.İnternette gördüğün 10000 $ dolara gemici aranıyor ilanları fazla gerçekçi olmayabilir simsarlar çoğaldı bu sıralar ancak bir tanıdığım şu anda 1000 dolar maaş alıyor ancak bu maaşa ulaşabilmen için düşük fiyatlarda birkaç kontrat çalışman lazım.Ancak şirketten şirkete maaşlar arası uçurum var.

Tekrar söylüyorum kendini gemiye bağlamak istediğinden eminsen bu işe gir youtubeden Kaptan Vlog kanalını takip edebilirsin
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2392
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761637
...