Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
304
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Abilerim kardeşlerim hepinize iyi geceler diliyorum. Öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim ve Allah izin verirse bu yıl bitecek, Kpss'ye girip atanmayı düşünüyorum. Gel gelelim asıl soruma; şimdi atandıkdan ve iyi kötü mesleğimi elime aldıktan sonra 2 yıllık MYO okumayı düşünüyorum. Okurken o konferans benim bu konferans senin kovalayacağım, alabildiğim bütün sertifikaları alacağım, yabancı dil kursuna gideceğim, zorunlu staj hariç gerekirse gönüllü staj yapacağım, bir yerde çalışacağım yani kısacası okumak için okumayacağım sınırlarımı ne kadar zorlayabilirsem o kadar zorlayacağım. Ama bir sorunum var forum'da gezerken GS Üni. için belge vs verilmiyor bitirince belge alamıyorsun falan denilmiş sitesine girip baktığımda aynen şunlar yazıyor:

Galatasaray Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Deniz Ulaştırma ve İşletme programı, denizcilik sektörüne Gemiadamları Yönetmeliği Birinci Kısım, Madde 35’de belirtilen, 500-3000 GT arasındaki gemilerde görev yapabilecek Güverte Bölümü Vardiya Zabitlerini, STCW 78/95 sözleşmesinin A-II, Kural I ile tanımlanan çerçevede yetiştirmektedir.
Vardiya Zabitleri, Türk veya yabancı bayraklı gemilerde görev alabilmektedirler. Yönetmeliklerle belirlenmiş olan deniz hizmet sürelerini tamamlayarak ve ilgili sınavları başarmak suretiyle Gemi Kaptanlığına kadar yükselebilmektedirler.

şimdi bu açıklamalar tam olarak ne demek oluyor kısaca özet geçebilirseniz minnettar kalırım. :) Aslında Piri Reis'i çok istiyorum fakat öğretmen olarak atanırsak sabahları mecbur işe gideceğim için derslere katılamayacağımdan mecbur İÖ olan bi üni seçmem gerekiyor. İst'da da İÖ sadece GS Üni. var. Keşke Piri Reis'in İÖ olsa da ona gitsem. Ve 2 Yıllık MYO okulunu bitirince 24 ay meslek tecrübesi, sonrasında sınav ve yabancı dil sınavına girilerek Uzak Yol Vardiya Zabitlik belgesi alınabiliyor diye biliyorum fakat yine bazı yerlerde onun kaldırılması an meslesi vs denilmiş öyle bir şey mümkün mü peki ? Son olarak GS üni eğitimi , akademik kadrosu, imkanları vs nasıldır ? Gerçekten eğitiyorlar mı ?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum, sağ olun var olun :)

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Galatasaray Üniversitesi'nin eğitim yetkileri askıya alınmıştı. Son dönemde nedir bilinmiyor. Malesef Gemi Adamı Bilgi sistemi yeni sisteme geçtiği için hangi kurum yetkili, hangisi değil bulabilmek için T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na danışmak gerekiyor.

https://www.uab.gov.tr/cagri-merkezi
Acemi Denizci
Değerli cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Bakalım, sordum. Dönüş yaptıklarında tekrardan yazacağım buraya :)
Acemi Denizci
Galatasaray Üniversitesi denizcilik ulaştırma işletmeyi bizzat aradım konuştum dedim böyle böyle yetkisi askıya alınmış hala askıda mı evet şu an hala askıda dedi peki hocam neden askıda dedim similasyon odası yok vs vs dedi bir hafta sonra dedi tekrardan teftişe gelecekler işte bakacaklar dedi sen bir ay sonra tekrar ara dedi yani peki dedim hocam oradan şu an mezun olanlar ne oluyor dedim, mezun olanlar şu an kullanamıyor yetki belgesi olmadığı için dedi ama sonra yetkisi geri verilirse kullanabilirler değil mi dedim tabi tabi o zaman kullanabilirler dedii.

kusuruma bakmayın sesli klavyeden yazdım o yüzden bayağı bir yazım hatası oldu açıkçası Galatasaray Üniversitesi gibi köklü bir üniversitenin böyle bir sorunu olması beni üzdü beni gerçekten üzdü yani
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1884
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16721276
...