Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

–1 oy
1.3k
Denizcilik Genel kategorisinde Usta Denizci
Ülkenin bayrağını taşıyan gemi, o ülkenin toprağını temsil eder ve barındırır diye bir kural vardır ve o geminin sorumlusuda o ülke yönetimi olur diye söyleniyor. ABD greencard alıp ve ABD bayraklı gemilerde çalışabilir miyiz? Sonuç olarak vatandaş olmayacağız ama vatandaş olana kadar ABD bayraklı gemilerde çalışacağız. Greencardla tüm vatandaşlarla aynı haklara sahip olunduğu söyleniyor. Acaba greencard kazandığımız için denklik değil biliyorum ama eşdeğerlilik verilip çalışmaya izin verilir mi? Eğer çalışırsak 5 yıllık vatandaşlık süresi acaba gemide tamamlanabilir mi sonuçta her gemi o ülkenin deniz üstündeki toprağıdır deniliyor.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci

Greencard ile gemilerde çalışamazsın. Amerikan ehliyeti veya eşdeğerliği alamazsın. Greencard Amerika’da çalışabilme belgesidir ancak denizde olduğun sürede Amerika dışında olacağından Greencard için gereken kalış süresini dolduramayacaksın ve hakkın kaybolacak.

46 US Code 8103

(a)

Except as otherwise provided in this title, only a citizen of the United States may serve as master, chief engineer, radio officer, or officer in charge of a deck watch or engineering watch on a documented vessel.

 

 

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 157
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16883510
...