Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
334
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar,ben bu sene duim tercihi yapacağım.Yüksek ihtimalle İtü ya da Prü olacak.Denizcilik her zaman çocukluktan beri hayalim olmuştur ve bu konuda 4 yıldır araştırma halindeyim.Fen Lisesi mezunuyum ileri seviyede ingilizcem de var.Hedefim 4-5 yıl gemide çalışıp daha sonrasında karaya geçmek,bunun için de okulu okurken ekstra olarak açıköğretimden belli bölümleri okumak hatta okuldan sonra mba yapmak istiyorum.2-3 dil bilen aynı zamanda yönetim bilimlerine de hakim bir zabitanın denizcilik sektöründe üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışması mümkün müdür?Hayat şartlarını ortalamanın üzerinde sürdürmesi mümkün müdür?Mesleği oldukça iyi araştırdım ancak karada yükselme imkanı çok değilse İTÜ Ekonomiyi tercih etmek durumunda kalabilirim.Bu konuda siz değerli denizcisorucevap ailesi beni bilgilendirirse çok mutlu olurum.

3 Cevap

0 oy
Acemi Denizci
4 5 yil denizde çalışıp karaya geçmenizin size sağlayacağı fayda tabiki olacaktır ancak böyle bir planınız varsa direkt işletme okumaya başlayıp işe girebilirsiniz. 4 yıl okul 4 yıl sektörde zaman öldürmek yerine 5 yıl sektörde bizzat bulunmanız zaten kat kat fazla avantaj verecektir. eğer denizcilik hayat felsefeniz değilse boşu boşuna okumanız demek. sonuç itibariyle kimse karada gel piş diye kucak açmayacak size. aynı zamanda denizcilik sektörü çok geniş, bir ucunda acentelik de var, diğer ucunda gemi brokerligi de var. bunlar sizin ailenizin sahip olduğu network, sizin çalışma motivasyonunuz gibi çok değişkene bağlı. meslek seçimi çok genç yaşta olduğu için hakim olmayabilirsiniz ama daha geniş bakmaya çalışmalısınız. yine de sektörün farklı kısımlarından gelecek cevapları da değerlendiriniz. iyi günler.
Miço
Hocam ben denizciliğe geçiş yapmak istiyorum fakat aklımda bi sürü soru var gmim mı duim mı seçmeliyim dersler zor mu puanım karadeniz teknik yetiyor
0 oy
Usta Denizci
Karadaki maaş çoğu zaman denizin yerini tutmaz, karada iş bulmak denize göre daha zordur ancak iş yine sende bitecektir.

Kendini mesleki gelişimin yanında her konuda geliştirmen, yabancı dili iyi bilmen seni her zaman bir adım daha öne çıkaracaktır.
0 oy
Bilgin Denizci
4-5 sene deniz hizmeti ile karaya geçişte Uzman yardımcılığı gibi pozisyonlar bulacaksın. Bu pozisyonlar genelde farklı sektördeki firmalarda yeni mezunlara verilen pozisyonlar. Yani 4-5 sene deniz hizmetin şirketler için pek birşey ifade etmiyor. Tavsiyem minimum 8-10 sene arası gemi hizmetiyle deneyimli ve kıdemli İkinci Kaptan veya Kaptan olarak karaya geçiş hedeflemen olacaktır.

Karadaki pozisyonlara da malesef ulaşım o kadar kolay değil, herkesin ortak hayali bir gün karaya geçiş olduğundan açılan bir pozisyona yüzlerce başvuru oluyor. Haliyle şirketlerde fazla adam sayısından istediği kadar maaşı düşürebiliyor.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

29 Online
0 Uye ve 29 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 8014
Dunku Ziyaretler : 5093
Tum Ziyaretciler : 16967036
...