Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
1.6k
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Tanker gemilerinde söz konusu bir batma durumu Kaptan veyahut Baş Mühendis'e bağlı olmayan bir sebepten dolayı gerçekleşmiş olursa yine de bu ikiliye yaptırımlar olur mu? Bu yaptırımlar nelerdir? Tanker yerine Kuruyük gemisinde bir batma tehlikesi oluşmuşsa yaptırımlarda ki ağırlık düşer mi?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Gemilerdeki her türlü istenmeyen durumdan Gemi Kaptanı sorumludur. Eğer makine ile ilgili bir durumda işin içine girerse Baş mühendiste sorumlu olur. Tankerlerdeki en önemli durum yükün etrafa yayılmasından dolayı oluşan çevre kirliliğidir. Çok ağır hapis cezaları verilmektedir.
Miço
Gemi kaptanı neden sorumlu oluyor? Sonuçta onu ilgilendiren bir durum değil, makine ile ilgili bir durum. Ayrıyeten, bir kaptan kuruyük gemisinin batması sonucu sağ kalır ise ona yapılan yaptırımlar neler? Maaştan kesme, Sözleşme feshetme, Mahkemeye verme, Para cezası verme gibi... Bunun cevabını merak ediyorum...
Bilgin Denizci
Geminin tüm sorumluluğu gemi kaptanındadır, ister makine ister güverte. sağ kalır ise herhangi bir ceza almaz ancak bir daha gemiye çıkamaz
Miço
Gemiye çıkamaz dediniz bu durumda karada iş imkanı bulabilir mi? Sadece o şirket mi bu cezayı getiriyor yoksa evrensel bir geçerliliğe mi sahip?
Bilgin Denizci
Ehliyeti iptal oluyor
Miço
Gemi batmaları hangi durumlarda oluyor? Sebepleri neler?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

5 Online
0 Uye ve 5 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 934
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766418
...