Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+4 oy
1.1k
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Halk arasında gemide takılıp,kalmak adında deyimler mevcut. Bu deyimlerin ne kadar doğru olduğu ne kadar yanlış olduğu konusunda çeşitli değerlendirmeler de var elbet. Ancak kaptanların yılın 12 ayının 8 ayını denizde geçirdiğide bir o kadar doğruluğunu koruyor. Çoğu üniversite öğrenciside bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü okuduğu denizcilik fakültesini terketmekte çözümü bulabiliyor. Bir yılın bu kadar zamanını gemide geçirmekten hoşnut oluyor musunuz? Üstelik limana yanaştığınız da kısa bir süreye sahip oluyorsunuz ve bu süre zarfından sonra tekrardan denizlere açılıyorsunuz bu durumların sizin için sıkıntısı olmuyor mu?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Zaten bu bölümü okuyarak veya gemide çalışarak peşinen işin zorluğunu bile bile geliyorsun. Yani dışarıdan hiçkimse hapis hayatı ile aynı olan denizcilik için seni zorlamıyor, sen karar veriyorsun. Bu bakımdan zorluk gözüyle bakmıyorum. Bir nevi kendim ettim kendim buldum olayı.

Ben karada çalıştığımdan sadece görevim olduğunda gemileri denetlemeye ve eğitim vermek maksatlı gidiyorum, 2 hafta 3 hafta veya en fazla 1,5 ay kalıp dönüyorum.
Miço
Neden karaya geçtiniz? Az önce değindiğim zorluklar yüzünden mi? Ayrıyeten sizin şuan da karada yaptığınız işi temelde hangi meslek grubu yapıyor olmalı?
Bilgin Denizci
Zorluktan değil, bir şans buldum ve geçtim. Bu meslekte karaya geçiş imkansız değil ama çok zor.

Şu anda yaptığım işi yine gemi tecrübesi olan Uzakyol Kaptan yapabilir. Başka bir meslek grubunun yapmasına imkan yok. Gemiyi tanımayan bilmeyen birisi Gemiyi, Gemi Kaptanı'nı ve zabitleri nasıl denetleyebilir veya eğitim verebilir?
Miço
Sizin şuan ki mesleğinizde ki şartlar nasıl? Zamanınızı önceden gemilerde kaptan olarak  boşuna harcadığınıza inanıyor musunuz? Maaşızda düşüş meydana geldi mi? Ne kadar?
Bilgin Denizci
Boşa harcamak mı? Tecrübe kazanmadan ve bilgi birikimin olmadan kimse seni en tepeye koymuyor.

Şartlar değişkendir, videolarda anlattım zaten uzun uzun, arabada sohbetlerde
Miço
Kaç yaşınıza kadar kaptan olarak devam ettiniz ve sizin karaya geçmenizde en etkili faktör neydi paylaşır mısınız?
Acemi Denizci
gazeteci misin arkadaş ardı ardına kişisel sorular, aşırı rahatsız edici
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 6303
Dunku Ziyaretler : 12200
Tum Ziyaretciler : 16866362
...