Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
3.7k
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Stelka Bulk Gibi firmalarda çalışabilmek için ön koşul olarak 2 sene tanker deniliyor,2 sene tanker tecrübesini Türkiye'de bir firmada yaptıktan sonra bizden ne gibi yeterlilik isterler(dil,bilgi vb). Birde yabancı firmanın maaşı 8 bin USD dolaylarında iken Türkiye'de 4-4.5 bin USD dolaylarında olduğu söyleniyor .Ne kadar doğru olduğunu maaslarin sizden duymak istedim. Dumensuyu.com diye bir site var orada maaşlar ile alakalı bilgiler içeriyor içerik ne kadar doğru ve gunceldir bilgi verir misiniz? Teşekkürler

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Bu tip büyük filolara sahip firmaların gemilerinin çoğu birçok alt şirkete verilir (management & manning)

Mesela bir Türk Denizcilik firması - XTürk- denizcilik diyelim (örnek isim bu böyle firma yok:), Stena'ya ait gemilerden bir filoyu yada birkaç parçasını işletebilir. Sen XTürk firmasına iş için başvurup, XTürk firmasında çalışırsın. Maaşını XTürk firmasından alırsın, onların kontrat şartlarına tabi olursun.

Stena veya başka bir firma filosundaki gemilerinin bir kısmını Hindistan merkezli YHint diye hint firmasına da işletmeye verebilir, o da kendi ülkesinden gelen personelin donatımını ve işletmesini yapar. Bunun kontrat şartları da XTürk firmasına göre fazla yada az olabilir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

35 Online
0 Uye ve 35 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 349
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16905198
...