Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+4 oy
9.7k
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
düzenledi
Ben bu maaş konusunda artık cidden sıkıldım, tamam yardımcı sınıflarda düşük ücret alanlar çoğunlukta fakat sadece DUİM ve GMİM olanlar yüksek maaş alabiliyor diye biliyorum, anlamadığım maaşların DUİM ve GMİM de şirketten şirkete çok değişiklik göstermesi 3. Kaptan olup başlangıçta 1500 USD alanda var 3500  USD alanda var benim merak ettiğim ve artık gerçekten öğrenmek istediğim orta düzeyde bir üniversiteden mezun ve orta düzeyde bir DUİM hangi şirkete girebilipte ortalama kaç USD maaş alabilir başlangıçta, ayrıca2. Kaptan ve Süvari iken maaşları ne kadar artar ? Bu soruma cevap verebilirseniz beni gerçekten çok mutlu edersiniz

1 cevap

+2 oy
Miço
1.Alacağın ve bulacağın işin okulla alakası yok. 4 senelik duim okuyan herkes aynı eğitimi alır.

2.Şu anda  en düşük uzakyol 3.zabit maaşı 2500 dolardır ortalama.Şirketten şirkete değişir.

 

Kimse ilk başta iyi şirkette başlamıyor.İşini doğru yapar ve aralıksız 4-5 sene üst üste(yılda 2-3 ay izin haricinde) denizde çalışırsan,sen de iyi olarak bilinen şirketlere girebilirsin.Ayrıca gemi tiplerine göre de maaş değişkenlik gösterir yani bir şirket sana fazla maaş veriyorsa bu demektir ki eşşek gibi çalışcaksın.

Bu arada çok gereksiz sitem etmişsin,maaş konusundan asıl biz sıkıldık sürekli aynı sorular soruluyor.
Miço
Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Sitemim maaş konusunda emin olamamamdı, aslında sadece bu belirsizliğe sitem ettim. Bu arada gerçekten çok ayrıntılı ve tatmin edici bir cevap, teşekkürler.
Miço
08/10/2011 :  14:55:22  Alıntı

  

denizcilik düşünüyorsan öncelikle çok özverili ve zor bir meslek olduğunu söyleyebilirim. Zabitan veya mürettebat sınıfını seçebilirsin. Zabitan sınıfı kaptanlar ve makineci mühendisler olarak 2 ye ayrılıyor. Mürettebat sınıfı ise güverteci olarak gemici,usta gemici ve reis makineci olarakta silici,yağcı olarak derecelendiriliyor. Bir de hizmet bölümü olarak kamarot ve asçı var. Gemide en sinir olduğum gerçek anlamda hiçbir sorumluluğu olmayıp en az iş yapıp bir 2. kaptan kadar para kazanan, ampül değiştirmekten başka bir işe yaradığını görmediğim elektrikçi var. Aldığı maaş 10000 tl ve hiçbir sorumlulğu yok. Bir seyir feneri arıza yaptığında söylediğimde hemen hemen hepsi öfleyip püfleyerek iş yapar. Gemide bence aldığı parayı tek haketmeyen kişi o. İngilizcen olması çok iyi. Benim çalıştığım firmada çalışabilirsin demek oluyor bu. Yabancı bir firmada çalışıyorum firmanın adı Zodiac Maritime. Mezun olduğun bölümü belirtmemişsin. Ama üniversite mezunu olarak mürettebat sınıfında bir işte çalışırsan muhattap olduğun kişiler arasında kendini çok yalnız hissedersin. Zaten denizcilik mesleğini birkaç kelimeyle nitelendirmek gerekse sabır,mahrumiyet ve yalnızlık diyebiliriz. Zabit olmak için ise üniversite okumak ya da önceden tüdev olarak bilinen şimdinin vakıf üniversitesi Piri Reis üniversitesi var. Yalnız 4 sene eğitim ve 1 sene staj olmak üzere 5 seneni bu uğurda harçaman gerekir. Mürettebat olmak istiyorsan. Temel birkaç sertifikayla birkaç haftada belgelerini tamamlarsın. Birçoğunun düştüğü genel yanlışlardan biride denizciliği dünyayı gezmek görmek olarak tanımlaması. Bu çok yanlış bir düşünce öncelikle onu söyliyeyim. O eskidenmiş. Eskiden bir hafta seyir yapılıp limanlarda aylarca kalındığı olunuyormuş. Şimdi ise kendimden örnek vereyim. Son 7 aylık kontratımda sadece 2 gün dişarı cıkabıldim. O da topu topu 3 saat. Hemen bir markete koşturup birşeyler alıp geri döndüm. Şimdilerde Cin den Brezilya ya 35 gün boyunca seyir yapıp 16 saat te 300 metrelik gemimiz dolduruluyor ve geri dönüş Cin yolunu tutuyoruz.
Maaşları söyliyeyim birde :)
tek idare eder kısmı bu ama tabi kişisine göre. Kimisine bu ücretler bile cerez tabi. Türkiye şartlarına göre düşünürsek fena değil
Kaptan 8500 dolar
2. kaptan 7000 dolar
3. kaptan 4500 dolar
4.kaptan 3900 dolar
Çarkıbaşı 8500 dolar
1. mühendis 7000 dolar
2. mühendis 4500 dolar
3. mühendis 4500 dolar
4. mühendis 3900 dolar
Elektrikçi 5000 dolar
Güverte reisi 2000 dolar
Usta Gemici 1600 dolar
Gemici 1200 dolar
Yağcı 1600 dolar
Aşçı 2200 dolar
Kamarot 1200 dolar
Gemicilerin bazı eksrakları oluyor. Ambar yıkamak. Yükü bağlamak gibi şeyler. Ambar yıkama + 200 dolar mesela.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Niyeti olana Allah selamet versin şimdiden. Ama niyeti olanada uzun süre yapmayı tavsiye etmem.
(Bir siteden alıntı yapılmıştır.  Gerçek 2. Kaptan yazmıştır.)
Miço
yeniden gösterildi
Aslında en çok endişelendiğim şey gemi adamı sağlık raporunu alabilip alamayacağım :/
Miço
Herhangi bir hastalığın yoksa çok rahat alabilirsin.
Miço
yeniden gösterildi
2,50 ve 2,25 numara göz numaralarım var ve küçükken düşüp burnumu kırmıştım az bi  eğrilik var ara sıra burnumun sağ tarafından nefes alamıyorum fakat etkilemiyor ağzım kapalı tek taraflı nefes alınca bir rahatsızlık duymuyorum, birde galiba hafif bir işitme kaybım var, bazı dişlerde dolgu var sence alabilir miyim ??????
Miço
İşitme kaybi en az % 25 diye biliyorum onun üstünde cikarsa olmaz o nefes alma olayına birşey diyemem ama gözlükle birşey çıkacağını sanmıyorum. Dış hiç önemli deil. Geçmiş olsun benimde %7 işitme kaybım vat yani 25 in altında olursa sıkıntı olmaz.
Miço
yeniden gösterildi
Yok en fazla yüzde 10 falandır bende tahmini söylüyorum :) tahmin ediyorum olmayadabilirde işitme kaybım ama nefes alma olayında sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ağır bir iş yaptığım yada koştuğum zaman burnumun hava kanalları anında genişleyip açılıyor ve yamukluğun bir önemi kalmıyor :)
Miço
Bu arada sen bunların hepsini ℅ 25 sınırını falan nerdenbiliyorsun sağlık yönetmeleğinde duyma tam olmalıdır yazıyor yada ℅lik bir ibare yok birde sence göz numarası en fazla kaç numara olmalı ve gözlükle mülakata gitmek sorun olurmu bazı yıllar eliyorlarmış
Miço
Form sitelerini gezerken gözüme ilişmişti ana hangi site bilemiyorum gözle ilgili hiç bir bilgim yok
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 14210
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16900936
...