Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
7.4k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
yeniden gösterildi
Merhaba daha önce bu soru sorulmamış galiba ben Eryetiş reis denizcilik meslek lisesi güverte bölümü mezunuyum şuan da piri reis deniz ulaştırma işletme myo okumaktayım gemiadamı cüzdanım kayıp oldu tekrar nasıl alabilirim ?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Bağlı olduğun Liman Başkanlığı'na başvurman gerekir.

Yönetmelik;

Gemiadamı Belgelerini Kaybedenler ve Belgelerin Yıpranması

Gemiadamı cüzdanı ile gemiadamı yeterlik belgesini kaybeden gemiadamları; bu belgelerin alındığı sicil limanı ile gemiadamı sicil numarasını ya da yeterlik erişim numarasını belirterek en az bir mahalli gazetede kayıp ilanı verirler. Belgesini kaybedenler, ilan edilen gazetenin ve nüfus cüzdanının birer örneği ile birlikte dilekçe ekinde kayıtlı olduğu sicil limanına başvurur. Liman başkanlığı, gemiadamının Emniyet ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturmaları ve eğer süresi dolmuşsa sağlık yoklamasını yaptırarak, belgelerini, kayıp ilanı verilen gazete, dört adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı örneğini gemiadamları kütüğüne kayıtlı olduğu bölge müdürlüğüne gönderir. Bölge müdürlüğü, gemiadamı bölge kütük defterine gerekli kayıtları yapar ve kaybından düzenlenen gemiadamı cüzdanını gemiadamına verilmek üzere başvurunun yapıldığı liman başkanlığına gönderir. Liman başkanlığı, gerekli harcı aldıktan sonra gemiadamı cüzdanını gemiadamına teslim eder. Gemiadamı yeterlik belgesi için bölge müdürlüğü, gemiadamının dilekçesi ve ilgili belgeleri Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğüne gönderir. Bu Genel Müdürlük tarafından belgeler üzerinden yapılan inceleme sonucu, durumu uygun olanlar için yeniden düzenlenen gemiadamı yeterlik belgesi ilgili bölge müdürlüğüne oradan da gemiadamına teslim edilmek üzere başvurunun yapıldığı liman başkanlığına gönderir.

Gemiadamı cüzdanı ve gemiadamı yeterlik belgesinin kullanılamayacak ölçüde eskimesi ya da yıpranması durumunda Emniyet ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturmaları dışında yukarıda belirtilen tüm işlemler aynen yapılarak gemiadamının gemiadamı cüzdanı ve gemiadamı yeterlik belgesi yenilenir.

Deniz güvenlik belgelerini kaybeden gemiadamları kayıp ilanı ile, kayıtlı olduğu sicil liman başkanlıklarına başvurarak kaybettikleri belgelerini yenilerler.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
22 Haziran 2022 Denizcilik Genel kategorisinde Yasin14 Miço sordu
0 oy
1 cevap
–1 oy
0 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 328
Dunku Ziyaretler : 5670
Tum Ziyaretciler : 16954259
...