Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
503
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Bronşitim var fakat kaptan olmayı gerçekten çok istiyorum, bronşit sağlık raporu almama engel olur mu ? Cevaplarsan çok sevinirim abi, kaptan olmayı gercekten çok istiyordum ama yinede sen gerçek neyse onu söyle lütfen :(

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Olabilir, uzman bir doktorla görüşmeni tavsiye ederim.

SOLUNUM SİSTEMİ

Gemiadamının,

1- Zorlu fiziksel durumlarda yoğun efor sarf ederek çalışacağı gözönünde bulundurularak akciğer kapasitelerinin tam olması gerekir.

2- Solunum kapasitesini bozacak tarzdaki doğumsal göğüs kafesi deformitelerine sahip olanlar gemiadamı olamazlar.

3- Restriktif tipte akciğer hastalığı bulunmamalı,

4- Aktif plevra hastalığı olmamalı,

5- Aktif akciğer tüberkülozu bulunmamalıdır.

6- Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) bulunanlara solunum fonksiyon testi yaptırılarak göğüs hastalıkları uzmanının değerlendirmesi sonucu Gemiadamı Sağlık Raporu düzenlenir.

Miço
Teşekkürler, bu arada devlet Hastanesi'nde bir doktora sorsam gemi adamı sağlık yönetmeliğini bileceğini sanmıyorum, bunu öğrenmek için gemiadamı sağlık merkezlerinden birine mi gitmem gerek ?
Miço
Galiba bunu sadece gemi adamı sağlık raporu almak için gittiğimde öğrenebilirim, tercihlerimi yapmadan önce gidip raporu almalıyım, gerçi devlet Hastanesi'nde uzman doktoro gemi adamı sağlık yönergesini bilmez diye asker polis olmama engel olur mu diye sordum oda olmaz dedi.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

22 Online
0 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3606
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762851
...