Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
410
Denizcilik Genel kategorisinde Miço

Merhaba abilerim ablalarım, ben makine mühendisi olmak istiyordum makineye ilgim var ama Türkiyede ki şartları sizde biliyorsunuz çok kötü bundan dolayı gemi makineleri işletme mühendisi olacağım başmühendisliğe kadar yükselmeyi planlıyorum. Sizce başmühendis olduktan sonra karaya geçebilmemin ihtimali % kaçtır?  Kaptanımız da biliyordur gemide çalışan mühendisler sadece denetleme kontrol yapmıyorlar her işi yapıyorlar ellerinin yağdan çıkmadığı zamanlar oluyor ama karadakiler böyle değil.

 

Bir de son olarak çok çalışarak en erken kaç yaşında Başmühendis olabilirim?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Karada iş bulmak epey zor şans, torpil veya bağlantı bunlardan biri olmaz ise imkansıza yakın. Zaten kara pozisyonu için çok talep oluyor ve maaşlar oldukça düşük.

Baş mühendislik için ; Uzakyol Vardiya Mühendisliği’nden 2. Mühendisliğe yükselmek için 36 ay gemi hizmeti, 2. Mühendislikten Baş Müh. yine 36 ay gemi hizmeti gerekir. Yani teorikte 72 ayda yani 6 sene içinde olabilmen gerekir. Ancak aralarda gemi bekleme, sağlık, uzun tatil, askerlik gibi durumlar ile bu süre minimum 8-10 seneye uzuyor. Tabi ehliyet sınavlarını ilk seferde geçtiğini hesaplıyoruz.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
25 Temmuz 2023 Denizcilik Genel kategorisinde safiye Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
13 Haziran 2021 Denizcilik Genel kategorisinde Mert Ekli Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
5 Şubat 2020 Denizcilik Genel kategorisinde DooMmaGeddon Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1642
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16767126
...