Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
7.0k
Denizcilik Genel kategorisinde Usta Denizci
Endorsement nedir? Ne işe yarar? İnternette Panama, Cook Island, Honduras gibi ülkelerden belge temini yapan kişiler neden böyle bir şey yapıyorlar? Tam anlayamadım, açıklarsanız sevinirim.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Eş yeterlilik belgesidir, bu belge bazı ülke bayraklarında çalışmak için gereken aldığı eğitimler sonucu yeterliliğinin o ülke tarafından kabul edildiğinin belgesidir.

Eskiden bazı bayraklar için (Gürcistan vs.) sahte evrak düzenleyip yeterliliğini yüksek gösteriyorlardı örneğin gemici parayı bastırıp zabitan yada kaptan ehliyeti, yağcı-silici baş mühendis ehliyeti alabiliyordu. Yapılan çalışmalar ve elektronik ortama geçişte tabi hepsi iptal oldu. Haksız belge sağlayan gemi adamlarının kendi orjinal ehliyetlerini de iptal ettiler.

Bu ülkeler kolay ülke bayraklarıdır. O bayrak altında çalışabilmek için gerekli evrakların alınmasına aracılık ediyorlar. Bazı ülkeler işlerinin hızlı yürümesi için dünyada değişik şehirlerde bayilik gibi yetkilendirme yapiyor.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
10 Haziran 2023 Denizcilik Genel kategorisinde atlantik Usta Denizci sordu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
27 Nisan 2023 Denizcilik Genel kategorisinde batuhanh Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 8364
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16895090
...