Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

–1 oy
204
Denizcilik Genel kategorisinde Usta Denizci
Bazı hocalarımızdan duyduğuma göre dökme yükte yük sörveyi yapıldıktan sonra, vardığı limanda yük hesabı sonucu 30-40 ton yük az çıkınca önemsenmiyormuş bu doğru mudur? Yani tamam ufak tefek hesaplama hataları olabilir, peki şirket cidden sorun çıkartmıyor mu, yani sen bu yükü niye yanlış hesapladın diye sorun olur mu? Sonuçta yükü hesaplarken, dalga olabilir, gemi dengesiz olabilir, rüzgar olabilir. Yükün 1000'de 1'ine kadar sorun çıkartmıyorlarmış, bu doğru mu? Eğer tahıl, cevher vs ürünlerde durum buysa, sıvılarda da aynı mı? Sonuçta sıvıların buharlaşması söz konusu. Bu değerli yüklerin yanlış hesaplanması sonucu, işten atılma veyahut parasını maaştan kesme olur mu?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle taşıdığın yükün miktarına göre ve charter party anlaşmasındaki belirlenen kabul edilebilir kayıp miktarına göre değişir.

Çoğu dökme yükte (tahıl, mısır, kömür gibi) tahliyesinde bir miktar güverteye veya denize, iskeleye dökülür. Bunlar kayıbı göze alınan miktardır.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 9458
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16896184
...