Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.3k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Denizcilik lisesinde güverte bölümü okudum. Üniversitede Yolava meslek yüksek okulumda güverte okusam işim garanti olur mu? Vasıfsız ve işşiz kalmak istemiyorum.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
İş garantisi yoktur, sen kendini geliştirmedikten sonra, çalışma azmin ve çalışma karakterin olmadıktan sonra hangi bölümü okursan oku işsiz kalırsın. Ancak 3000gt Vardiya Zabiti olarak mesleğe atılacaksın mezuniyetten sonra. Bu birçok durumda önünde engel olacak. Çoğu şirkette işe giremeyeceksin, staj konusunda zorlanacaksın vs. Tabi torpil veya tanıdık var ise durumlar değişir.
Acemi Denizci
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Bu torpil işi sadece güverteye mi has yoksa makine ve gemi yapımı içinde geçerli mi? Ve son olarak bu bilgi birikiminizi hangi meslek sahibi olmanıza borçlusunuz yani kaptan mısınız yada biz gibi öğrenci mi?
Bilgin Denizci
Mahallede bakkalım
Acemi Denizci
Hocam şunu yazana kadar düzgün cevap verseydin keske de babamın gözüne soksaydım şu laflarını.
Bilgin Denizci
Kardeşim koskoca youtube video kanalıma link var sabit konu, 2007’de mezun oldum 11 senedir sektördeyim. Gemi Kaptanıyım (zabit değil)
Acemi Denizci
Abicim kusuruma bakma lakin ger cümlen benim için altın niteliğinde çünkü babam 2 seneden çok rahat gemiye uzak yol gemilerine girebileceğini sanıyor.

Abim bi sorum daha var yolavadan mezun olduk mesela ülke içi gemilerde 4 milyar üstü iş bulmak da sıkıntılı olur mu?
Bilgin Denizci
3000gt ehliyetle iş bulmak güç torpil olmadan, yetişmiş çok eleman var ve çalışabileceği gemi boyutu sınırlı
Acemi Denizci
Peki abicim bu güzel bilgilerin için teşekkür ederim son bi sorum var. (1) ülke içi iş bulma olanağımız nedir 2 senelikten ve (2) 2 senelik makine bölümünden yurt içi ve yurt dışı iş imkanları nasıldır?
Bilgin Denizci
Bir üst yorumda cevabını verdim zaten....
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

11 Online
0 Uye ve 11 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1677
Dunku Ziyaretler : 3900
Tum Ziyaretciler : 16945858
...