Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
517
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Deniz harp okulu mezunu bir subay sivil bahriye de calismak icin hangi ilave eğitimleri alması gerekir? Komutanlık yapmış birinin 1.zabitlikten başlaması firmalarca tercih edilir mi, yoksa 2.zabıt olarak ise almayı tercih ederler? Askeri bahriyede yetişmiş ve çalışmış birinin sivil bahriyeye alışmasına yönelik izlenimler nedir?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
İlave alması gereken bir eğitim yoktur ancak sivil gemiler ile askeri gemiler arasında çok farklılıklar mevcuttur.

Kısaca sıralayacak olursak;

- Askeri gemilerde bir iş için birden fazla kişi görev alır( telsiz-haberleşme, seyir, serdümen vs) ancak ticari gemilerde bu işleri sadece tek kişi vardiya zabiti yapar.

- Askeri gemilerde bakım onarım faaliyetleri porsun astsubayları tarafından yapılmaktayken ticari gemilerde 1. zabit sorumluluğundadır.

- Ticari gemileri sadece sevk ve idare etmekten çok deniz hukuku, yük evrakları, yük hesaplamaları, yükte seyir esnasında ortaya çıkabilecek problemlerin giderilmesi gibi sorumluluklar Kaptan ve 1. Zabit üzerindedir. Bunlar okulda teorik ancak mesleki tecrübe ile yıllar geçtikçe kazanılır.

Bu nedenle çoğu armatör eski zamanların aksine sivil denizcilik okullarından yetişmiş Kaptan ve zabitlere öncelik tanımaktalar.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 9793
Dunku Ziyaretler : 12200
Tum Ziyaretciler : 16869852
...