Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
779
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Türk olarak biz her bayrak altında çalışamıyoruz diye biliyorum, hangi şirketlerde çalışabiliriz yada hangi bayrak altında çalışabiliriz(karşılıklı olarak eğitimimizi onayladıgımız ülkeler varmiş hangileridir bunlar ?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap

Büyük şirketlerden kastın Maersk, Msc gibi firmalar ise bunların filoları ve gemileri ayrı şirketlerin işletmesindedir. 

Bunu kolayca anlamak için şöyle düşünebilirsin, bir otobüs firması mesela Kamil Koç kendi logosu ve ismi ile senin sahip olduğun otobüsü kiralayıp hizmet verebilir. Sen şahıs olarak kiraladığın otobüsün parasını alırsın, Kamil Koç kendi markası ile kiralık otobüs ile taşımacılık yapar.

Örnek ; Maersk Jurong ve Maersk Jubail isimli gemiler renklerinden baca forsuna kadar Maersk amblemi taşısalar bile gemi sahibi ve işleteni Arkas’tır. Personeli Türk ve Arkas personelidir. Maaşı Arkas skalasından verir. Maersk yükü taşır ama Maersk gemisi değildir. Bu nedenle defalarca kez anlattığım büyük firmaların kendi crewing departmanları sadece kendi sahip olduğu belirli filoları için vardır, bunlara personel teminini uzakdoğulu manning (iş ve personel kurumları) yapar, gemilerin teknik yonetimleri de yine farklı firmalardadır.

https://youtu.be/rEIEo_yHuwA

Bayrak konusuna gelince “Flag of Convenience” denilen kolay ülke bayraklarında (Malta, Panama, Liberya, Marshall Adaları vs.) çalışabilir Avrupa Bayrakları altında çalışamazsın. 

 

 

 

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1407
Dunku Ziyaretler : 4355
Tum Ziyaretciler : 16941688
...