Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
361
Denizcilik Genel kategorisinde Usta Denizci

Karadeniz'de bugün gemi battı ve personellerin bir kısmı hipotermiden öldüğü ilan edildi. Geminin yaşı sanırım 41, gemi nehir tipi ve çok eski bir gemi. İnsanlar sürekli bu berbat gemilerde sigortasız, emeklilik hakkı olmadan, çalışma tazminatı ve ölüm/yaralanma tazminatı olmaksızın sürekli olarak çalışıyorlar, hem de 3 kuruş paraya. Bense her gün sektöre girmek isteyen yeni kişilerin "gemilerde çok para var bende çıkacam kazanacam yardımcı olun iş bulmama vs" gibi yazılarını facebook gruplarında görüyorum, insanlar ne kadar anlatsada onlar her defasında ya dolandırılıyorlar ya berbat gemilerde çalışıyorlar ya da aylarca iş arayıp işsiz kalıyorlar veyahutta böyle gemilerde hayatlarını büyük riske atıyorlar, hiçbir devlet niye bir uygulama-denetim-yasak koymuyor anlamıyorum. Neden ITF'in ve IMO'nun dediklerini uygulamıyorlar?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Gemi bandırası Panama yani uygun koşullu (flag of convenience) bayrak. Yeterli denetleme yapılmamasından kaynaklı olabilir ancak bunun yanında insan hatası da olabilir. Yük hesaplamalarında hata veya fırtına/hava raporlarına uymayarak sefer yapması da neden olabilir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2615
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907464
...