Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
949
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
makine mühendisliğinden geçmiş bir gemi çalışanının en düşük maaşı ve yıllara bağlı olarak maaşı ne kadar olur? ve zaman içinde ne kadar artar?
Usta Denizci
Makine mühendisliğinden gemi çalışanı derken hangi yeterlilikten bahsediyorsunuz? İntibak eğitimi alındıktan sonra ve staj yapıldıktan sonra uzakyol vardiya mühendisi olmaktan mı bahsediyorsunuz?  Maaş gemi ve şirket durumuna göre 4 bin lira da olabilir, 3 bin dolar da olabilir, zaman içinde maaş artmaz, maaş yeterlilik durumunun değişmesine yani uzakyol ikinci mühendis olursanız daha fazla alırsınız artar, bir de söylediğim gibi gemi ve şirket durum ve özelliklerine göre "alacağınız miktar, sigorta durumu, kontrat vs" farklılık gösterir. Bazı sitelerde güncel iş ilanları oluyor, onların takip edebilirisiniz. Genel iş ilanlarının olduğu sitelerdeki ilanların tamamı yalandır bilginiz olsun.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Stajyerlikte maaş vermeyen firmalar olduğu gibi çoğu firma cep harçlığı verir.

Uzakyol Vardiya mühendisliği'nde ise gemi tipi, gemi bayrağı, şirket gibi birçok değişken vardır maaşı etkileyen. Ancak bazı firmalarda kıdem (seniority) sistemi vardır, o şirkete ait gemilerde kontrat bitirdikçe kıdem artar, yeni başlayan birine göre çok az bir fark fazla olur.

Gemide 36 ay hizmetten sonra sınavlar sonucunda Uzakyol İkinci Mühendis olduktan sonra maaş biraz daha artacaktır.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 11297
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16898023
...