Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
661
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Koster sirketleri personeli kac ayligina calistiriyor, indikten sonra kac ay izin veriliyor? Kontratlar kac arti kac? Bir de kosterde calismak guverteci acisindan diger gemilere gore kolay mi?Maas aralığı vs Ayrıca myo mezunlari bu gemilerde daha cok mu tercih ediliyor?yoksa fakultelerin yine talebi var mi bu gemilere bildigim kadariyla 3000grt genelde daha kucuk oluyor bu gemiler, Varsa bilginiz cevabinizi bekliyorum tesekkurler şimdiden

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Bu şirketten şirkete değişen bir durum ancak en kısa 6 aydan başlar ve 1 ay izin vardır. Çoğu firma artı sistemini kontrattan kaldırdı. MYO mezunları değil çoğunlukla çekirdekten yetişme (alaylı) kişiler vardır.

Kosterlerde çalışmak mesleki açısından ileri değil geriye götürür, hem personel kalitesi zayıf hemde eski yaşam standart dışı çoğu gemi.

https://www.youtube.com/watch?v=PheZ55kAEdY
Acemi Denizci
anladım hocam teşekkürler tekrardan..

 peki myo mezunlarının çalışma alanı nedir bu meslekte? iyi şirketlere girmemiz düşük ihtimal, zaten gemi boyutundan baya bi dezavantajımız var, myo mezunları nerelere başvurmalı yani?

mecbur kalıp kosterlere çıkanlar var diye biliyorum, sizin duyduğunuz maaşlar nedir, biz de mecbur kalırsak bi fikrimiz olsun diye soruyorum, siz de tahmini bir sayı söyleseniz bile çok iyi olur..


kosterleri olan iyi şirketler var mı bildiğiniz?

ayrıca şunu merak ediyorum, gemiadamlarının yılın 8 ayından fazla çalıştırılması yasak diye biliyorum..
bu 6 aylık kontratlardan sonra şirketler ne kadar ara vermemize izin veriyor, bu kurala göre 4 ay izin yapmamız gerekiyor.. yanlış mı biliyorum acaba böyle kural teoride ya da pratikte var mı?
Bilgin Denizci
3000gt değil ama 5000gt seviyelerinde düzgün ufak şirketler var.
Maaş gemi bayrağına ve şirkete göre değişken ancak 4500Lira civarında 3. Kaptanlar için.

Senede 10 ay çalışma 2 ay izin zorunlu ama fazla çalışırsan da kimse neden çalıştın demiyor sadece terfi sınavlarında izin süresini yapman gerekiyor. (36 ay hizmet, 30 ay gemide 6 ay izinde şeklinde sayılıyor)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
–1 oy
1 cevap
26 Temmuz 2018 Denizcilik Genel kategorisinde yusufkaya Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2060
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761305
...