Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
606
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba,

Ben Ankara'da anadolu lisesi okuyan lise 2. sınıf öğrencisiyim. Olmak istediğim mesleğe tam karar vermemekle beraber gemi kaptanı olmayı düşünüyorum. Hangi üniversitede okuyacağıma bile daha karar vermedim. Bana nasıl tavsiyeleriniz olur? Ne yapmalıyım? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle bu mesleğin zorlukları hakkında bilgi sahibi misin?

-Eğer mesleği dünyayı gezmek ve iyi maaş kazanmak olarak görüyorsan malesef yanlış seçimdesin. Herkesin ortak olarak düşüncesi bu ancak gerçekte ise; gemide uzun ve yorucu çalışma saatleri, sosyal hayattan uzak aylarca yaşam, gidilen ülkelerde dışarıda çok az bulunabilme (çoğu zaman gemiden limandan çıkamama) , internet ve erişimin çok kısıtlı olması gibi.

Kendini geliştirmeye açık mısın?

-Sürekli yeni bilgilere adapte olup, ingilizce diline hakim olmayı gerektiren bir meslek dalı olduğunu göz önünde bulundurmalısın.

Gelir olarak iyi mi?

-Bu sorunun yanıtı çok göreceli ve malesef yurt dışında normal bir işte çalışan bir insanın maaşından yüksek değil. O kadar sıkıntı çekmenin maddi getirisi de bu zamanlarda malesef çok fazla yok.
Acemi Denizci
Bütün zorluklara karşı göğüs germeye hazırım! Kendimi geliştirmek mi? Not ortalamam 90 üzeri, İngilizcem orta düzeyde her gün geliştiriyorum, her gün 45 dk kitap okuyorum, satranç turnuvalarına katılıyorum ve son olarak vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum.

Yanıtınız için teşekkür ederim, bir sorum daha var. Hayatın keyfini çıkarabilir miyim bu meslekle?
Bilgin Denizci
Genellikle gemide çok farklı kişilerle karşılaşacaksın, sürekli kişiler değişecek ancak ortam her zaman çok iyi olmayabiliyor.
Bunun dışında malesef spor yapacak ne vaktin ne de ortamın olmuyor çoğu gemide.

Maaşlardan bir önceki mesajda bahsetmiştik ancak kriz zamanı bazı firmaların ödeme yapmadığını sürekli geciktirebildiklerini atlamışım. Bu  bakımdan izne geldiğin zaman sıkıntılı günler yaşayabiliyorsun.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

23 Online
1 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3500
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768984
...