Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
418
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
yolcu gemilerinde türkler eğer dil sorununu hallederde çalışabilir mi? cruise gemisi kaptanı olmak için ne yapmak gerekir? gemide internet sorununu nasıl hallediyorsunuz? okyanusta internet çekiyor mu? deniz ulaştırma ve işletme bölümün yurtdışı imkanları nelerdir? okuduğunuz için teşekkürler.
Usta Denizci
Okyanusta internet çekiyor, bunun için gemi internetini kullanıyorsun, gayet pahalıdır. Yolcu gemilerinde zabit olarak çalışmak neredeyse imkansız, çünkü ana dilinin "ispanyolca, italyanca, vs" olması gerekiyor. Yurtdışı imkanıysa yine tecrüben ve dil yeteneğinle alakalı.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Cruise gemilerinde çalışmak zor, çok fazla nedeni var. Birincisi TC ehliyeti ile Avrupa Bayraklı gemilerde çalışamıyorsun. İkincisi bu tip gemilerde Köprüüstü takımı önemli, o nedenden dolayı aynı ana dili konuşan personel alıyorlar. Bu da genelde geminin sahibi firma ülkesi İtalya, İskandinav ülkeleri vs. gibi. Yani dil bilsen bile girme şansın çok az.

Çalışan Türk zabit var evet ama bir elin parmaklarını geçmez, onlarda ETS tur gibi şirketlerin yaz dönemlerinde kiraladıkları Türk yolcusuna hizmet eden gemilerdeler.

Bazı gemilerde internet var, bunun hakkında Kaptan Vlog youtube kanalıma video çekmiştim.

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap
20 Nisan 2017 Denizcilik Eğitimi kategorisinde fırat Miço sordu
+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
1 Mayıs 2018 Denizcilik Genel kategorisinde canyilmaz Miço sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1236
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766720
...