Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
1.4k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Okula kayitta hafif skolyoz ve skolyoz bireyi etkilememekte bi problem yaratır mı Ve okula girdikten sonra tedavi olsa bir problem Olur mu ?ayrıca gemilerdede calisilabilinir mı?gemi adamı sağlık raporunda problem yaratır mı? DUİM için

3 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci

Skolyoz ile gemiadamı sağlık muayenesini geçemezsin.

14- Postür bozukluğuna yol açan, dışarıdan izlenebilen kemiksel komponenti oluşmuş kifoz, skolyoz aşırı lordoz ve lordoz kaybı gibi vertebral kolon deformitesi bulunmamalıdır.

Acemi Denizci
Dışarıdan görülmeyen sadece röntgende belli olan küçük derecedeki skolyoz da mı geçemez
0 oy
Usta Denizci
Skolyoz ne demek en ufak bir fikrim yok ama büyük ihtimal ortopedi bölümü bakıyordur. Özel hastanelerden belgeyi alırken muayeneden geçerken sadece düz yürü ve çömelip kalk, kollarını aç falan diyorlar, yani resmen temel hareketleri yapabiliyorsan gemi için uygunsun diyorlar. Çok ciddi bir sorun olmadığı sürece uzuv kayıpları bile önemsiz. Belgeyi hiç ileri tarihe bırakma, internetten bak yetkili özel hastanalere öğlene kadar hastane işlerini hallet sonra ilçe sağlık müdürlüğünde gemiadamı bürosuna götür belgeleri ver, alıp alamayacağın çıkar ortaya.Aklına da takılmaz böylelikle. Zaten almayacak myıdın?
Acemi Denizci
yeniden gösterildi
Skolyoz omurga eğriliği demek sağa yada sola hafif bi eğrilik var onuda okula kayıt yaptırdıktan sonra fizyoterapiste giderek tedavi ettiricem kayıt aşamasında kabul edilmezsem ne yapıcam ? Açıkta mı kalıcam ayrıca zaten etkilemiyo bile beni düşük derecede var .DUİM e girişte problem yaratır mı sonra  zaten tedavi olucam okadar önemli birşey değil egzersizlerle tedavi ediliyo
Usta Denizci
Niye bu kadar kendine dert etmek yerine belgeyi almaya bu hafta gitmiyorsun ki?
0 oy
Acemi Denizci
kardeşim bendede var skolyoz röntgende belli oluyor sadece sağlıgına bi sıkıntısı yoksa sorun olmaz kesinlikle..
skolyoz dereceniz kaç acaba?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1030
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766514
...