Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
899
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Ben anadolu lisesi çıkışlı bir öğrenci yim hedefim makine zabiti yani çarkcı olabilmek lakin puanım piri reis gemi makine işletme mühendisliğine yetmiyor 2 yıllık gemi makine işletme okusam uzak yol zabitligi yapabilir miyim ? 4 yıllık ile 2 yillik arasinda fark varmı ? Var ise bu farki kapatmak icin Dgs ye girip gemi makine işletme mühendisliği mi okunmalı başka bir yolu var mıdır ? Biraz çok soru sordum hakkınizi helal edin ama denizci olup uzak yola çıkmayı çok ıstiyorum.

1 cevap

+1 oy
Usta Denizci
2 yıllık okuduktan sonra belli bir görev süresinden sonra uzakyol sınavına girebilirsin. DGS konusunda tavsiye veremem çünkü bilmiyorum senin maddi durumunu ve ders durumunu. Ona sen karar vereceksin.
Acemi Denizci
Abi babamda  denizde 10 yıl yağcı tersanede 15 yıl gemi makine ustası olarak çalıştı dediği tek laf 2 yıllık gemi makineci ac kalır iş bulamaz diyor doğruluk payı varmı ?
Usta Denizci
Kardeşim şu anda o kadar adam bolluğu var ki sana anlatamam, o kadar adamın arasından "ingilizce-mesleki ilgi ve beceri- saygı-şans" ile sıyrılmak zorundasın.

Onu bunu dinleme, sen ne yapmak istiyorsun ve gücün neye yetiyor onu araştır karar ver.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

6 Online
0 Uye ve 6 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 809
Dunku Ziyaretler : 4355
Tum Ziyaretciler : 16941090
...