Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
449
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
yeniden gösterildi
Öncelikle diğer sorularımı cevapladıgınız için teşekkür ederim. Şimdi ben elektrik müh. Mezunu oldum diyelim gerekli eğiitimi alıp gemide calısma belgelerini çıkarttım sonra ilk işime başlıcam ilk olarak tahmini ortalama kaç tl veya dolardan başlıyor bu gemiden gemiye değişiyor diye biliyorum yani tanker gemisi ayrı yük gemisi ayrı diye biliyorum ya işe başladıgımda ilk olarak tahmini ne kadar veriyorlar ve denizde kaç gün geçirdikten sonra maaşım artıyor kısaca maaş hakkında bilgilendirebilir misiniz?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Çalıştığın şirkete, gemi tipine, bandırasına ve sefer bölgesine göre değişir.

Konteyner gemilerinde elektrik zabitine düşen görev daha fazla iken diğer gemilerde daha azdır. Görev azalınca haliyle maaşlarda ona göre düşük oluyor.

Tahmini diye bir maaş sistemi yok, mesela yağcı/elektrikçi olarak katılırsın o zaman 3500 Lira civarı alırsın, elektrik zabiti olarak katılırsın 1300-1500 dolar alabilirsin.

Denizde gün geçirme ile maaş artmaz, yeterlilik yükseltme sınavları makine ve güverte zabitleri için gemide hizmetle artıyor ancak elektrik zabitlerinde böyle bir durum yok. Bazı şirketlerde senyorite denilen şirkette tamamladığın kontratlardan sonra verilen yıllık 50 dolar ekstra olabiliyor.
Acemi Denizci
Elektrik zabitlerin maaşları sabit kalıyor yani başlangıçta neyle girdiysen onla devam ediyorsun anladım... Elektrik zabitleri az alıyormuş ben en azından 2000 dolar beklerdim yani

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
22 Eylül 2023 Denizcilik Genel kategorisinde Guappo Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
20 Kasım 2022 Denizcilik Genel kategorisinde atlantik Usta Denizci sordu
0 oy
1 cevap
15 Ekim 2020 Denizcilik Genel kategorisinde ismailcan17 Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2504
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761749
...