Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.4k
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
Bu arkadasimiz stajini yaparken vefat etmesi beni cok uzdu ve GMIM okumak isteyen bir genc olarak kafamda ciddi soru isaretleri olusturdu.Stajda genclere kole muamelemesi mi yapiliyor? Bu arkadasimizin basina gelenler yaygin mi? Tanker gemilere ozel bir durum mu yoksa genelde boyle mi? Kaptan sen ne dusunuyorsun?

2 Cevap

+1 oy
Usta Denizci
Türklerin çalıştığı tüm gemiler çok tehlikeli, doğrusu Türkler çalışmayı bilmiyorlar, kimse doğru iş yapmıyor, onun sonucu olarak bunları yaşıyoruz. Stajyerler Türkiye'de cidden insan yerine konmuyor. Alakasız işler yaptırılıyor sürekli, mesleği öğrenmeleri bile çoğu gemide engelleniyor.
+1 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle hayatını kaybeden genç kardeşime Allah'tan rahmet dilerim.

Gemilerde ağır çalışma şartları malesef doğru. Buradan senelerdir yardımcı olduğum belki de yüzlerce arkadaşa sürekli yazdığım ve anlattığım, gemileri çok para kazanılıp dünyayı gezme mesleği olarak görmeyin şeklindeydi.
Ayrıca birçok genç kardeşimizin bir şekilde internetten kulaktan dolma bilgiler ile ulaşıp özendiği kimyasal tankerde maaş fazlalığı göze ilk başta çok cazip geliyor. Ancak bu gemiler erken veya geç malesef sağlığınıza etki ediyor.
Gemilerde işin zamanında bitmesi esastır, çünkü zaman=para demektir, tabiki bu hiçbir candan üstün değildir ancak gemilerde çalışan zabit ve personeli şirketlerin kısa sürede çok daha fazla iş yaptırmak için zorladığını piyasadaki herkes bilmektedir.
Acemi Denizci
Dediklerinize katiliyorum. Sorum su; yabanci sirketlerin veya YASA gibi buyuk sirketlerin kuru yuk gemilerinde staj yapmak / calismak daha mi iyi olur calisma kosullari acisindan?
Bilgin Denizci
Her gemide çok fazla zorlu çalışma saatleri ve yorucu işler oluyor. Firma farketmeksizin stajyerler gemide joker eleman pozisyonunda bu nedenle çok fazla iş yükleri olabiliyor.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

6 Online
0 Uye ve 6 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 707
Dunku Ziyaretler : 9046
Tum Ziyaretciler : 16968775
...