Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.6k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
İyi günler. Ben şimdi 2 yıllık mekatronik okuyorum. Ama okuduğum bölüm yeni ve tanınma açısından yani tanılırlık açısından kötü bi okul. Ben bu okuldan mezun olup Ekol Denizcilik vb. tarzı devlet onaylı kurslardan elektro teknik zabitliği eğitimi alıp stajımı tamamlarsam iş bulma imkanım nedir? Yani demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Okuduğum üni düşük puanlı ve kötü denilebilecek bi üniversite.

İkinci sorum iste
Gemide 7 8 yıllık tecrübeli bi elektro teknik zabitinin karada herhangi bi şirkette (illa ki tershane veya denizcilikle bağlantısı olmayacak) bir şirkette 7 8 yıllık tecrübesini saydırabilir mi?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Elektroteknik zabitliği halihazırda çalışma alanına sahip değil, gemilerde çalışan elektrik zabitlerinin tamamına yakını meslek lisesi veya meslek yüksekokulu çıkışlı.

Gemideki hizmet çoğu zaman denizcilikle alakalı olmayan işlerde pek bir işe yaramamakta.
Miço
Peki mekatornik mezunu olursam eğer okuduğun uninin bı önemi varmıdır acaba? Dediğim gibi okuduğum üni kötü sayılabilecek derecede.
Bilgin Denizci
Mekatronik mezunlarının gemide çalışma alanı bulunmamakta, diğer iş alanlarıyla ilgili bilgim yok malesef.
Miço
Peki hocam bu piri reis'in bölümleriinde bakınca mekatronik için "gemi elektroteknik zabiti yetiştirme" felan diyor. Şuanda değilse bile ne zaman gemide aktif olur.
Bilgin Denizci
Zorunluluk olmadıkça gemilerde iş alanı pek olmayacaktır diye düşünüyorum.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5629
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16764874
...