Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
303
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Bildiğim üzere yazıyorum,yanlışım varsa düzeltin yabancı bayrak gemiler sigorta yatırmaz bu yüzden maaşları bir tık yüksek olur.Tabiki geminin tipine kontrata sefer yaptığı güzergaha göre değişir de sormak istediğim şu çoğu yabancı bayrakta sigorta yok zaten peki Türk gemilerinde mesela 3+1 kontrat yaptık 3.zabit olarak 3 aymı sigorta yatar yani 1 ay sigortasızmıyız bu şunu demek biz yılda sadece 9 ay sigortalıyız ya peki diğer 3 ayda başımıza herhangi birler gelirse bunun çözümü yokmu yani 3 ay bir güvencemiz olmayanım yaşıyoruz?

Diğer sorumda gemiye denizdeyken katılımda fazla eşya sıkıntı olabilir ve değerli eşyaların limanda çalınma durumları olabilir.Eğer istersek gemiye playstationumuzu götürebilirmiyiz ve airsoft silahımızı ateşli bir silah değil pil veya gazla metal boncuk atıyor.Teşekkür ederim

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Yabancı bayraklı gemilerde sigorta yok, bundan dolayı emeklilikte yok.

Türk bayraklı gemide gemiye katıldığın gün başlar, indiğin gün SGK iş çıkışı yapılır. 1 senede 1 kontrat yapamayacağın için 2 kontrat arasındaki boş ay veya aylarda devlet senden GSS zorunlu (Genel Sağlık Sigortası) kesiyor.Yabancı bayrakta ise gelirine göre 12 ay GSS kesiyor. Bunun dışında özel firmalardan sağlık sigortası yaptırabiliyorsun.

Gemiye laptop, tablet, playstation vs götürebilirsin. Ancak silaha benzer şeyler limanlarda arama yapıldığında sıkıntı yaratır.
Miço
Teşekkürler Kaptan
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3400
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768884
...