Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
798
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Merhaba ben alaylıyım. Lise terk, açıkliseden devam ediyorum. Gemiadamı cüzdanım var yazın turistik gezi tekneleri, kışın Karadenizde balıkçı teknelerinde çalışıyorum. 26 yaşındayım bu saatten sonra uzakyol kaptanı olacak halim yok. Ama denizciliği meslek olarak seçtim ve seviyorum. Bunun yanında mesleğimde, mevcut durumda varabileceğim en iyi yeri yat kaptanlığı olarak görüyorum. Zaten öyle çok büyük hedeflerim yok. Artı; ileri seviye denizcilik yaparak ömrümü heba etmek de istemiyorum. Yat kaptanlığının benim için ideal bir meslek olduğunu düşünüyorum. Fakat alaylı olarak devam etmeyi istemiyorum şu an okuduğum açık öğretim lisesinden mesleki açık öğretim lisesinin denizcilik bölümüne geçiş yaparsam gerekli şartları sağlayıp mezun olduktan sonra bu mezuniyetin getirdiği kazanımlarla yat kaptanlığı yapabilir miyim. Mezun olma süreci nasıl işliyor. Staj durumu var mı. Bu liseden mezun olmanın bana faydası ne olur? Bu arada yat kaptanı olmak için bir kursa gitmenin yeterli olacağını biliyorum fakat benim derdim az önce de belirttiğim gibi alaylı olarak devam etmemek. Sizden ricam bu düşüncem üzerine yorum yapmanız. Bana getirisi ne olur. Şimdiden teşekkürler.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Mesleki Açık Öğretim Lisesi 'nde Denizcilik ile ilgili bildiğim tekne yapımı kalfalık ve ustalık okulu vardı. Yat ile ilgili bölümleri varsa haberdar değilim. Ancak internette gördüğüm kadarıyla bölümler için yayınlanan kılavuzlarda zorunlu dersler var. Mezuniyet için bu dersleri tamamlaman gerekir.

Yat Kaptanlığı varsa staj zorunluluğu vardır. Bu liseden mezun olunca Lise mezunu diploman olur, daha sonra belki kurslar ile yakınyol vardiya zabiti olabilirsin. Ancak bu kurslar için en az lise mezuniyeti şart.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 639
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766123
...