Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.8k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
7 yıllık makine mühendisiyim 6 ay önce işsiz kaldım , bu kadar tecrübe ve emeğe rağmen gelinen noktada asgari ücret teklif edilir duruma geldik , sormak istediğim 34 yaşında başlamak sizce ne kadar mantıklı ? eğitim süresini de eklersek 35-36 yaşında uzak yol vardiya zabiti olunabilir ancak bu yaştan sonra iş bulunabilir mi  ve şartlar nasıl ?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle tanımlamayı düzeltmek isterim, Uzakyol Vardiya Zabiti (Güverte) - Uzakyol Vardiya Mühendisi (Makine) olarak isimlendirilir.

Soruna gelecek olursak, sektörde 5-6 sene önce olan Uzakyol Vardiya Mühendisi açığı çok fazla yok. Bunun nedeni yeni açılan üniversitelerle ve bazı üniversitelerdeki bölümlerin Gemi İnşa ve Gemi Makineleri Mühendisliği eğitimini beraber vermesiyle artan mezun sayısı. Bildiğim kadarı ile Uzakyol 2. Mühendis özellikle otomasyon gemileri bilen personel sayısı halen az. (Ancak o seviyeye ulaşman için 36 ay gemide hizmet ve sınavları tamamlaman gerek)

Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi gibi hem eğitim kadrosu hemde eğitim olanakları ile isim yapmış bir okul bile tamamlama eğitimlerini kendi fakülte öğrencilerine ağırlık vermek için kaldırmış. Bundan dolayı eğer eğitime devam edeceksen mutlaka iyi bir araştırma yapmanı öneririm. Çünkü DEÜ' nün sağladığı simulatör ve diğer eğitim aracı imkanlarını sağlayabilen özel kurs şu durumda yok. Şirketlerde Denizcilik Fakültesi eğitimi almış, oranın disiplinine göre hareket eden genç zabit arkadaşları tercih etmekteler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2418
Dunku Ziyaretler : 4355
Tum Ziyaretciler : 16942699
...