Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
427
Gemi Yaşamı kategorisinde Miço
1-) GMİM okuyanların  staj yaşamında  günde kaç saat çalışır ?

2-) GMİM stajda veya Çalışma hayatında çalışma dışında Vakit kalıyor mu ? Günlük yazmaya , KİTAP okumaya , bağlama çalmaya ???

2 Cevap

0 oy
Bilgin Denizci
1) Değişir, Haftada 77 saatten az olmamak kaydıyla dinlenmenin dışında gemidekilerin uygun gördüğü süre boyunca çalışırsın.

2) Çalışma gemiye ve sefer bölgesine bağlı. Genelde personelin çok boş vakti olmaz, boş vakitlerini dinlenerek - uyuyarak geçirirler.
+1 oy
Acemi Denizci
Staja çıkmadan önce personel müdürü tüm duim gmim stajyerlerini toplayıp şirkette konuşma yapmıştı; bize günde 16 saat öğreneceksin, çalışacaksın, çabalayacaksın geri kalan 8 saatinde de uyuyacaksın dinleneceksin çamaşırını yıkayıp temizlik yapacaksın, filmini izleyeceksin, kitabını okuyacaksın demişti. Siz değerli stajyerlerimizden istediğimiz bu demişti. İçimden güldüm ve kızdım ama şimdi düşünüyorum da dediklerini gemiye çıkınca yapmasaymışım şu anda eksikliğini hissederdim eminim. Çünkü hakkını vererek öğrenmeye çalışınca çok faydası oldu bende. Birçok arkadaşımın bilmediği şeyleri öğrenmişim, yapabiliyorum. İnsan gocunmamalıi neden böyle oluyor niye ençok ben ayaktayım vs dememeli. Staj bu, elbet bitecek, 6 ay 7 ay 8 ay her nekadar sürerse. Ama sonunda emin olun, geriye dönüp baktığınız zaman, daha rahata kavuşunca değerini anlayacaksınız.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
6 Nisan 2021 Gemi Yaşamı kategorisinde Hayat Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
24 Ağustos 2020 Gemi Yaşamı kategorisinde gençcaptain Miço sordu
+1 oy
1 cevap
16 Mart 2020 Gemi Yaşamı kategorisinde sarıkırmızı Miço sordu
+1 oy
3 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 609
Dunku Ziyaretler : 5670
Tum Ziyaretciler : 16954540
...