Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
2.8k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Bu sorunun benzerlerini gördüm fakat pek aydınlatıcı değil ayak üstü yazıp geçiştirilmiş. Yüzme şart mı ya da bilmesek bile okulda öğretiliyor mu ? Şimdiden teşekkürler.

2 Cevap

+1 oy
Acemi Denizci
Yüzme bilmeden ve fakülteden bu şekilde mezun olmuş arkadaşlarım var. STCW derslerinde havuza girilir, temel eğitimler gösterilir. Can salı nasıl atılır, nasıl şişer, ters dönerse nasıl düzeltilir vs gibi detaylı şekilde gösterir eğitimci hocalar. Bu arkadaşlarım hala daha yüzme bilmiyorlar. Bana komik geliyor, bilmek öğrenmek lazım ama zorunda da değilsin tabi. Zira tanıdığım yüzme bilmeyen 2. müh ve 2. kaptanlar var. Ama yüzme bilmeyen gemi kaptanı(süvari) veya başmühendis duymadım.

İstersen okulda öğrenirsin. Yani bahsettiğim eğitimleri alırken hocam ben bilmiyorum öğrenebilir miyim dersen gösterirler. Böyle bi durumda hocaların gülüp alay ettiğini de görmedim. Gayet ciddi bişekilde gösterdiler bazı arkadaşlarıma.

Şart değil ama şart. Yani kimse yüzme bilmiyorsun diye kaptan veya çarkçı olamassın diyemez. Ama dediğim gibi öğrenmek gerek.
Acemi Denizci
teşekkürler faydalı bir yazı olmuş.
0 oy
Usta Denizci
Okulda yüzme dersinde hocadan rica edersen yüzme öğretir, ama genelde başka şeyler gösteriyorlar. Asla kimse sen yüzme bilmediğin için farklı muamele yapmaz ve güzelce öğretirler. Bırak yüzmeyi millet deniz görmeden gidiyor denizcilik okullarına, çokta kafaya takılcak yanı yok, öğrenilebilir bir yetenek.
Acemi Denizci
teşekkürler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5557
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16764802
...